F1 Nieuws

Max Verstappen reist wanhopig af naar GP Canada door nieuwigheid op circuit

Max Verstappen reist wanhopig af naar GP Canada door nieuwigheid op circuit
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen reist wanhopig af naar GP Canada door nieuwigheid op circuit

Max Verstappen reist wanhopig af naar GP Canada door nieuwigheid op circuit
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Max Verstappen denkt dat zijn team het wel eens heel lastig kan gaan krijgen in Montreal. Volgens de Nederlander kan het nieuwe asfalt op de baan in Canada namelijk wel eens voor verrassingen gaan zorgen.

In de straten van Monaco was de RB20 van Verstappen en Red Bull-collega Sergio Pérez nergens te bekennen. In de kwalificatie kwamen de beide heren niet verder dan de zesde en achttiende stek en tijdens de race finishte Verstappen op diezelfde zesde stek, terwijl Pérez zijn race nog voor de tweede bocht zag eindigen. Uiteindelijk waren Ferrari en McLaren de grote winnaars in Monaco, met Charles Leclerc op kop.

Titelstrijd

Door de overwinning van Leclerc, de derde plaats van Carlos Sainz en het mindere raceweekend van Red Bull, is Ferrari nu tot 24 punten achter Red Bull genaderd in het constructeurskampioenschap. In het rijderskampioenschap is de achterstand van de Italiaanse renstal iets groter, want daar staat Verstappen nog met 31 punten speling ten opzichte van Leclerc bovenaan.

Lessen trekken uit Monaco

Na afloop van de voor Red Bull desastreus verlopen Grand Prix van Monaco blikte Red Bull-teambaas Christian Horner alvast vooruit op de eerstvolgende race, de GP van Canada. "Monaco is een heel zwaar weekend geweest voor ons, maar we staan nog eens bovenaan in de beide wereldkampioenschappen", trapte Horner af.

"We trekken hier lessen uit en proberen die toe te passen tijdens het eerstvolgende raceweekend in Canada. Historisch gezien draaide het in Canada altijd om het hebben van goede tractie, maar door de nieuwe laag asfalt moeten we afwachten of dat nog steeds zo is", aldus Horner.

Asfalt grote onbekende

Ook Verstappen ziet dat het nieuwe asfalt wel eens een grote rol van betekenis kan gaan spelen tijdens de Grand Prix van Canada.

"We moeten afwachten, er is immers ook nieuw asfalt en ik denk dat dat altijd voor verrassingen kan zorgen. Daardoor wordt het waarschijnlijk niet ons sterkste weekend van het jaar, maar waarschijnlijk wel iets beter dan hier (in Monaco, red.)", aldus Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties