F1 Nieuws

Max Verstappen steunt keuze Audi: 'Een hele goede coureur'

Max Verstappen steunt keuze Audi: 'Een hele goede coureur'
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen steunt keuze Audi: 'Een hele goede coureur'

Max Verstappen steunt keuze Audi: 'Een hele goede coureur'
HOCH ZWEI/BSR Agency

Nico Hülkenberg maakt na dit seizoen de transfer naar het team van Stake F1, dat vanaf 2026 zal fungeren als fabrieksteam van Audi. Max Verstappen begrijpt de keuze van Audi om voor zijn Duitse collega te gaan en heeft dan ook niks anders dan lof voor de coureur die al in 2010 zijn debuut maakte in de koningsklasse.

Wanneer Verstappen in Miami wordt gevraagd naar de Audi-overstap van The Hulk, spreekt hij zijn mening over de kwaliteiten van de coureur meteen uit. "Nico is een hele goede coureur", begint hij tegenover onder andere RacingNews365.

"Hij heeft meerdere momenten van pech gekend in zijn carrière, waardoor hij nog niet op het podium heeft gestaan. Dat kwam er toen steeds niet uit. Na een paar jaar weg te zijn geweest heeft hij bij Haas bewezen dat hij nog steeds top kan presteren. Ik snap dus wel dat hij naar Audi gaat, ik ben erg blij voor hem."

Verstappen toont begrip

Hoewel Verstappen al zijn hele carrière bij het team van Red Bull zit, heeft de Duitse coureur al heel wat renstallen versleten. De overstap naar het team van Stake F1 betekent het achtste team in twaalf seizoenen voor de Haas-coureur. Toch kan de Nederlander de volgende etappe van Nico's stoelendans wel begrijpen: "Naar mijn mening is het beter als je niet zo vaak van team wisselt, maar soms kan je niet anders."

Begrijpelijke keuze

Uiteindelijk geeft Verstappen aan dat met het oog op de verandering van de reglementen in 2026, het verstandig is om niet voor een rookie, maar voor ervaring te kiezen. "In 2026 zijn de auto's weer zó anders, niemand heeft er dan ervaring mee. Dan is het altijd goed om een coureur als Nico in je stoeltje te hebben, dus ik snap heel goed dat beide partijen voor elkaar gekozen hebben", eindigt de drievoudig wereldkampioen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties