F1 Nieuws

Max Verstappen wil Lando Norris als teamgenoot: 'We praten daar over'

Max Verstappen wil Lando Norris als teamgenoot: 'We praten daar over'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen wil Lando Norris als teamgenoot: 'We praten daar over'

Max Verstappen wil Lando Norris als teamgenoot: 'We praten daar over'
Red Bull Content Pool

Voor Max Verstappen zou er niks mooiers zijn dan dat Lando Norris zijn teamgenoot wordt bij Red Bull Racing. De Nederlander heeft de huidige McLaren-coureur vaak omschreven als zijn 'beste vriend' op de grid en hij ziet hem dan ook graag naar Red Bull komen.

Naast het feit dat Norris en Verstappen goede vrienden zijn - ze doen naast het circuit veel met elkaar - is Norris ook nog eens één van de betere coureurs van het veld. Verstappen wil graag uitgedaagd worden, dus zou Lando als teamgenoot een geweldig idee zijn.

Tegenover Sky Sports geeft Verstappen aan dat hij gesprekken heeft gevoerd met Norris over een mogelijke samenwerking bij Red Bull Racing, maar dat dat voor de komende jaren lastig is, omdat Lando nog vastligt bij McLaren. De Brit tekende in 2022 een contract tot en met het einde van 2025 bij McLaren, zonder ontsnappingsclausules. Wil Red Bull Racing hem hebben, moeten ze flink in de buidel tasten.

"We praten daar over", zegt Verstappen over een samenwerking met Norris. "Maar hij ligt nog voor lange tijd bij McLaren vast, dus we zien wel wat er gebeurt in de toekomst."

Het droomteam van Verstappen

Het liefst zou Max Verstappen dus Lando Norris naast zich zien, maar dat is niet zijn droomteamgenoot. Dat zou zijn vader zijn, toen Jos Verstappen nog in de bloei van zijn carrière zat.

"Mijn persoonlijke droomteam, als ik iemand zou mogen kiezen om terug te laten keren, zou het mijn vader zijn. Ik denk dat de carrière van mijn vaders kant niet naar wens verliep en het had echt veel potentie. Maar hij weet wat er mis is gegaan en hij wist ook dat het belangrijk was om de juiste mensen naast je te hebben vanaf een jonge leeftijd, om je te helpen", gaat Verstappen verder.

"Dat is wat hij met mij gedaan heeft. Alles wat er in zijn carrière mis was gegaan, wilde hij bij mij voorkomen en daarom denk ik dat het mij echt geholpen heeft dat hij aan mij zij heeft gestaan tot ik in de Formule 1 kwam."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties