F1 Nieuws

Sergio Pérez stelt duidelijk doel voor 2024: 'Voor het kampioenschap gaan'

Sergio Pérez stelt duidelijk doel voor 2024: 'Voor het kampioenschap gaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez stelt duidelijk doel voor 2024: 'Voor het kampioenschap gaan'

Sergio Pérez stelt duidelijk doel voor 2024: 'Voor het kampioenschap gaan'
Red Bull Content Pool

Het was voor Sergio Pérez een flinke deceptie: de zomerstop ingaan met een achterstand van 125 punten op Max Verstappen. De Mexicaan had zichzelf voorgehouden dat hij dit jaar kans zou maken op de titel, maar in de eerste seizoenshelft werd hij gedeklasseerd door Max Verstappen.

Ook in de eerste race na de break gaat Verstappen verder waar hij gebleven was en zette hij Pérez op 1.3 seconde achterstand in de kwalificatie, waarna hij in de race - door een verkeerde pitstop keuze - een gat van bijna 14 seconden in no-time dicht wist te rijden.

Het liet nogmaals zien hoe groot het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Pérez op dit moment is, maar dat weerhoudt laatstgenoemde er niet van om te blijven dromen. In gesprek met Granvita, één van de sponsoren van Checo, laat hij namelijk weten dat hij vol voor het kampioenschap gaat in 2024.

"Dit jaar is mijn doel duidelijk: de tweede beste coureur ter wereld worden. Volgend jaar wil ik dat verbeteren en voor het kampioenschap gaan. Daarna ga ik na de eerste tien races nadenken over hoe mijn toekomst eruit gaat zien in de Formule 1", begint Pérez.

De zesvoudig GP-winnaar wil het liefst nog lange tijd doorgaan in de koningsklasse van de autosport: "Ik weet zeker dat dit contract [aflopend in 2024] niet mijn laatste zal zijn in de Formule 1. Ik wil doorgaan, ten minste tot en met de regelwijziging in 2026, om te ervaren hoeveel ik van de nieuwe regels geniet. Vanuit daar wil ik een keuze maken over mijn toekomst."

Pérez ook volgend jaar bij Red Bull

Even leek het erop dat het stoeltje van Pérez naast Max Verstappen niet zeker was, na uitspraken van Helmut Marko in Zandvoort. Maar Red Bull-baas Christian Horner heeft een einde gemaakt aan alle geruchten: Pérez rijdt ook in 2024 voor het Oostenrijkse team!

"Sergio's situatie voor komend seizoen is duidelijk: hij is en blijft een Red Bull-coureur. We hebben een contract met hem en ook al had hij geen contract voor komend seizoen, dan zouden we alsnog blij met zijn prestaties. Hij staat tweede in het kampioenschap en is de enige coureur anders dan Max die een race heeft weten te winnen"

Christian Horner over de situatie van Sergio Pérez

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties