F1 Nieuws

Max Verstappen zet Red Bull in bijzonder lijstje met pole position in China

Max Verstappen zet Red Bull in bijzonder lijstje met pole position in China
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen zet Red Bull in bijzonder lijstje met pole position in China

Max Verstappen zet Red Bull in bijzonder lijstje met pole position in China
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft de snelste tijd geklokt voor de Grand Prix van China. Daarmee heeft de Nederlander zijn team Red Bull in een bijzonder lijstje gezet. In dat rijtje moet het Oostenrijkse team momenteel nog vijf andere renstallen voor zich dulden.

Door Verstappens pole position in China heeft Red Bull als constructeur namelijk 100 pole positions achter zijn naam staan. De eerste pole position voor het team van Red Bull werd, net zoals de 100e, behaald in China. In 2009 reed voormalig Red Bull-coureur Sebastian Vettel namelijk de snelste tijd in de kwalificatie.

In de race wisten Vettel en toenmalig Red Bull-teamgenoot Mark Webber als eerste en tweede over de streep te komen. Dat was ook gelijk de eerste overwinning van Red Bull in de Formule 1 als constructeur.

36e pole Verstappen

Verstappen wist in China zijn 36e pole position in dienst van Red Bull op het bord te zetten. In totaal wist Vettel in zijn tijd als Red Bull-coureur 44 keer op de eerste startpositie te staan en dus heeft Verstappen dit seizoen nog acht pole positions nodig om de Duitser te evenaren.

Mocht Verstappen Vettels prestatie willen verbeteren, dan heeft hij dit seizoen dus nog negen pole positions nodig. Daarmee zou Red Bull ook gelijk op gelijke hoogte komen met het team van Lotus als het gaat om de hoeveelheid pole positions.

Top zes constructeurs

Lotus staat namelijk op de vijfde plaats als het gaat om de constructeur met de meeste pole positions. Het team heeft er in totaal 109. Op de vierde stek staat het team van Williams met 128 pole positions. De top drie bestaat uit het team van Mercedes op de derde stek met 138 pole positions. Op de tweede plaats staat McLaren met 156 poles en op de eerste plek staat het team van Ferrari met 251 pole positions.

Om Ferrari in te halen moet Red Bull dus nog een zeer lange tijd dominant blijven. Mocht de kalender namelijk uit 24 races blijven bestaan én Ferrari op 251 poles blijven steken, dan heeft Red Bull meer dan zes seizoenen nodig om het Italiaanse team in te halen. In die zes seizoenen moet er dan tijdens iedere race een Red Bull-coureur op pole position staan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties