F1 Nieuws

Volop onzekerheid binnen Red Bull-top met oog op 2024: 'We moeten vooruitgang boeken'

Volop onzekerheid binnen Red Bull-top met oog op 2024: 'We moeten vooruitgang boeken'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Volop onzekerheid binnen Red Bull-top met oog op 2024: 'We moeten vooruitgang boeken'

Volop onzekerheid binnen Red Bull-top met oog op 2024: 'We moeten vooruitgang boeken'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Paul Monaghan heeft laten weten dat de Red Bull-auto voor 2024, de RB20, een evolutie zal zijn van de huidige RB19. Het zou namelijk "dom" zijn om een winnend concept te veranderen, zo denkt Monaghan.

Het team van Red Bull is dit seizoen dé toonaangevende kracht in de Formule 1. Met negentien overwinningen uit twintig races kan er dan ook gesproken worden over een uitermate dominant seizoen.

Mocht Red Bull ook de resterende twee races van dit seizoen winnen, de Grands Prix van Las Vegas en Abu Dhabi, dan gaat de Oostenrijkse formatie voorbij aan het record van McLaren uit 1988. Toen wist de Britse renstal namelijk vijftien van de zestien races te winnen.

Wijziging op komst

Red Bull zal de huidige vorm willen doorzetten naar komend seizoen. In 2026 veranderen de technische en motorische reglementen immers flink en het is allerminst een garantie dat Red Bull ook dan weer toonaangevend zal zijn. Het is daarom belangrijk om van succesvolle tijden te genieten zolang ze duren, iets wat zowel Sebastian Vettel als Max Verstappen hebben laten optekenen.

Flinke verbeteringen

Volgens Horner zal het echter moeilijk worden om in 2024 net zo succesvol te zijn als dit seizoen. "Met deze stabiele regelgeving zien we nu al teams achter ons die zichzelf flink aan het verbeteren zijn. Ik denk dat dat door zal zetten in 2024 en ook in 2025. Daarna komen er nieuwe regels in 2026. Ik verwacht dat komend seizoen een heel moeilijk jaar gaat worden", begint Horner tegenover Bloomberg.

"Je bent altijd zoekende naar verbetering, omdat onze concurrenten zichzelf ook zullen blijven verbeteren. Ze zullen (daarbij) een deel van onze auto kopiëren, daar bestaat geen twijfel over. Die dingen gebeuren nu al en daarom moeten we proberen om onszelf te blijven verbeteren."

Dat is echter moeilijker dan gedacht volgens Horner. "Iedereen in de fabriek was daar (het verbeteren van de RB19) erg op gefocust maar je begint natuurlijk minder rendement te zien. Het zal moeilijk worden om de RB20 te verbeteren ten opzichte van de RB19 van dit seizoen"

Grotere stap zetten

Monaghan houdt er nagenoeg dezelfde zienswijze als Horner op na. "Het zal je wellicht niet verbazen als ik zeg dat de RB20 een evolutie van de RB19 zal worden. Het zou namelijk dom zijn om een winnend concept in de prullenbak te gooien.

We moeten echter ook rondetijd zien te vinden, we moeten vooruitgang blijven boeken. De tegenstand is namelijk op ons gericht en als zij een stap zetten, dan is het zaak dat wij een nog grotere stap dan zij weten te zetten", aldus Monaghan in gesprek met Motorsport.com.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties