F1 Nieuws

'Mercedes-bazen zijn het eens met elkaar en gaan Max Verstappen in Miami aanbieding doen'

'Mercedes-bazen zijn het eens met elkaar en gaan Max Verstappen in Miami aanbieding doen'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Mercedes-bazen zijn het eens met elkaar en gaan Max Verstappen in Miami aanbieding doen'

'Mercedes-bazen zijn het eens met elkaar en gaan Max Verstappen in Miami aanbieding doen'
BSR Agency

Afgelopen dagen zijn er gesprekken gevoerd tussen de race-afdeling van het Mercedes Formule 1-team en het Senior Management van Mercedes-Benz in Stuttgart, waarbij een belangrijke beslissing is genomen: er moet meer in het team geïnvesteerd worden om weer terug te komen naar de top, waar ze tussen 2014 en 2020 te vinden waren.

Bij de start van het hybride tijdperk wist Mercedes de beste motor van het veld te creëeren, waardoor zij zes jaar lang ieder kampioenschap wisten te winnen wat er te winnen viel. Vooral Lewis Hamilton heeft hiervan geprofiteerd, aangezien hij zes van de zeven titels bij Mercedes wist te behalen. Maar de afgelopen jaren staat het Duitse team droog, nu Red Bull Racing dominant is in de F1.

Daar moet verandering in komen en bij het management van Mercedes zien ze maar één manier om dat te bereiken: Max Verstappen naar Brackley halen. De Nederlander, die nu uitkomt voor Red Bull en de afgelopen drie wereldkampioenschappen gewonnen heeft, is dé ideale kandidaat om Lewis Hamilton op te volgen bij Mercedes, die na dit seizoen naar Ferrari vertrekt. Maar daarvoor moet de portemonnee wel getrokken worden.

'Mercedes wil Verstappen 150 miljoen euro betalen'

En de portemonnee trekken gaat Mercedes doen. Tijdens de gesprekken die onlangs zijn gevoerd tussen de race-afdeling en het Senior Management, is uitgesproken dat er vele miljoenen in het F1-team van Mercedes gaat worden gestoken. De belangrijkste reden voor die investering is het aantrekken van Max Verstappen, maar Toto Wolff weet dat geld alleen geen drijfveer is voor de Limburger. Hij wil successen boeken.

Daarom wil Mercedes met dat geld ook een poging wagen om Adrian Newey en Helmut Marko naar Brackley te halen, waarna ook andere ingenieurs van Red Bull Racing moeten volgen. Hiermee probeert Mercedes het succes van Red Bull weg te kopen en Max Verstappen met een goede basis te laten beginnen aan zijn periode bij het Duitse team.

De drievoudig wereldkampioen zou 150 miljoen euro per jaar kunnen gaan verdienen bij Mercedes. Tijdens het Grand Prix-weekend van Miami zou Mercedes deze deal willen presenteren aan Verstappen, die na deze week wellicht wat welwillender over een overstap denkt. Dit nadat Adrian Newey besloot te vertrekken bij Red Bull.

Ook Jos Verstappen heeft inmiddels aangegeven dat 'Kamp Verstappen' verder moet kijken dan alleen dit seizoen en dus ook naar andere opties kijkt...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties