F1 Nieuws

'Mercedes heeft Red Bull-concept al in windtunnel'

'Mercedes heeft Red Bull-concept al in windtunnel'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

'Mercedes heeft Red Bull-concept al in windtunnel'

'Mercedes heeft Red Bull-concept al in windtunnel'
Mercedes F1 Media

Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport heeft Mercedes al een nieuw concept in de windtunnel staan. In Bahrein test het Duitse team de 'zeropods' op de W14, maar mocht deze toch niet zo goed werken als gehoopt, kan Mercedes zo overstappen op een nieuw design.

Toto Wolff liet aan Sky Sports Germany weten dat de sidepods niet zo'n groot effect op de prestatie heeft dan veel kenners en fans denken. Maar Auto, Motor und Sport denkt toch iets anders. Volgens hun bronnen heeft Mercedes al een nieuw design in de windtunnel staan, zoals Ted Kravitz ook al had opgemerkt.

De Sky-reporter dacht dat dat ging om een Plan B, maar volgens AMuS is dit niet het geval. Het tweede concept wordt nu in de windtunnel getest om te kijken of dit betere prestaties geeft dan de huidige sidepods. Mocht dat het geval zijn, zal Mercedes overstappen op dit nieuwe design. De bronnen claimen dat dit design eruit zal zien als de sidepods van Red Bull Racing.

'Mercedes verwacht achterstand op Red Bull'

Het is niet gek dat Mercedes eraan denkt om het Red Bull-concept over te nemen. Volgens Mike Elliott, technisch directeur van het team uit Brackley, is Red Bull Racing ook in 2023 weer het te kloppen team. De RB19 van Max Verstappen en Sergio Pérez is volgens Elliott tussen de 'vier en zes tienden sneller' dan de Mercedes W14.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties