F1 Nieuws

Mercedes in zak en as na P13 van Lewis Hamilton: 'Lijkt alsof we stilstaan'

Mercedes in zak en as na P13 van Lewis Hamilton: 'Lijkt alsof we stilstaan'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes in zak en as na P13 van Lewis Hamilton: 'Lijkt alsof we stilstaan'

Mercedes in zak en as na P13 van Lewis Hamilton: 'Lijkt alsof we stilstaan'
Mercedes F1 Media

Mercedes kende gisteravond geen sterke kwalificatie. George Russell start dan wel vanaf P5, maar werd daarbij geholpen door de crash van Charles Leclerc en het feit dat Max Verstappen geen rondetijd kon neerzetten. Lewis Hamilton start de race daarentegen vanaf P13.

Volgens Mercedes-topman Andrew Shovlin maakt de startpositie van Hamilton duidelijk dat zijn team de weg kwijt is als het gaat om het vinden van de juiste afstelling voor de W14. "Het is gisteren pijnlijk duidelijk geworden dat we dit circuit niet onder de knie hebben gekregen", begint Shovlin in een Mercedes-persbericht. "Ons weekend begon goed toen de baan op zijn slechts was. Naarmate de baan beter werd, werden wij echter slechter. Het lijkt alsof we stilstaan."

Vooruitblik op de race

Ondanks de suboptimale uitgangspositie voor de race denkt Shovlin dat Mercedes een goede kans maakt op een goed resultaat in Miami. "We steken al onze energie in de race van morgen. De grid is gemengd, dus dat kan ons helpen om ver naar voren te komen", zegt Shovlin, doelend op de P2 van Fernando Alonso en de P4 van Kevin Magnussen.

"Als de banden er snel aangaan of als er ongelukken gebeuren, dan kan dat ons naar voren brengen. De echte kansen komen door een goede racepace te hebben. Na zoveel onderbroken sessies is het echter onmogelijk om te weten waar iedereen staat qua racepace. Tijdens de race zullen we onze strategie dus gaandeweg aanpassen", aldus Shovlin.

Inhaalrace Verstappen en Hamilton

Waar Sergio Pérez en Russell vanaf P1 en P5 aan de wedstrijd beginnen, zullen Max Verstappen en Hamilton vanaf P9 en P13 aan de Grand Prix van Miami beginnen. Voor de beide wereldkampioenen wordt het belangrijk om de eerste ronde van de race zo goed en zo clean mogelijk door te komen. Na de eerste ronde is het zaak om zoveel mogelijk plekken naar voren te komen.

Het feit dat de baan vannacht is schoongespoeld met regenwater kan de beide heren daarbij helpen. Hierdoor begint iedere coureur en ieder team weer vanaf nul, net zoals dat vrijdag het geval was. De race in Miami Gardens gaat vanavond om 21:30 uur Nederlandse tijd van start.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties