F1 Nieuws

Mercedes kijkt naar mogelijkheden om 2021-titel Max Verstappen af te pakken

Mercedes kijkt naar mogelijkheden om 2021-titel Max Verstappen af te pakken
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Mercedes kijkt naar mogelijkheden om 2021-titel Max Verstappen af te pakken

Mercedes kijkt naar mogelijkheden om 2021-titel Max Verstappen af te pakken
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Mercedes bekijkt de mogelijkheden om de 2021-titel van Max Verstappen af te pakken. Dit nadat Felipe Massa een rechtszaak is begonnen tegen de Formule 1 en de FIA, in een poging om de 2008-titel bij Hamilton weg te halen.

In 2008 won Lewis Hamilton zijn eerste Formule 1-kampioenschap door in de allerlaatste ronde van de laatste race voorbij te gaan aan Timo Glock en daarmee één punt voor Felipe Massa te eindigen, die zelf al een halve minuut 'zijn' titel aan het vieren was. Maar Hamilton had nooit kampioen kunnen worden als de regels nageleefd waren.

Tijdens de Grand Prix van Singapore in 2008 werd er namelijk vals gespeeld door Renault, die Nelson Piquet Jr. met opzet lieten crashen, waardoor Fernando Alonso de race kon winnen. Dit jaar liet Bernie Ecclestone - toen de baas van de F1 - weten dat de F1 en de FIA hier in 2008 al vanaf wisten en dat de race eigenlijk nooit had mogen tellen.

Als de F1 en de FIA zich aan de regels hadden gehouden en de race hadden geannuleerd, was niet Hamilton, maar Felipe Massa kampioen geworden. Hierdoor is de Braziliaan een rechtszaak gestart tegen de partijen. Maar ook Mercedes is nu geïnteresseerd in de uitkomst hiervan.

Mercedes kijkt naar 2021

Mocht Felipe Massa succesvol zijn, gaat Mercedes ook proberen om de 2021-titel bij Max Verstappen weg te halen. De Nederlander wist in de laatste ronde Lewis Hamilton voorbij te gaan, door een beslissing van FIA-wedstrijdleider Michael Masi om de safety car eerder naar binnen te halen.

Volgens een statement van de FIA was dit tegen de regels en 'een menselijke fout', waardoor Toto Wolff van mening is dat áls de 2008-titel van Hamilton wordt afgenomen, Max Verstappen zijn kampioenschap ook maar af moet staan aan de Mercedes-coureur.

"De regels zijn vrij duidelijk in de Formule 1. Het zal zeker een precedent scheppen - wat de uitslag ook mag zijn. We kijken nieuwsgierig toe vanaf de zijlijn."

Als The Race aan Wolff vraagt of Mercedes nieuwsgierig is, omdat het de 2021-titel bij Hamilton wil krijgen, reageert de Oostenrijker: "De FIA gaf met een heel duidelijk statement een verklaring voor de race in 2021 en daarom kijken we hier ook met interesse naar", aldus Toto Wolff in Singapore.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties