F1 Nieuws

Mercedes waarschuwt concurrentie: 'We maken zeer grote stappen'

Mercedes waarschuwt concurrentie: 'We maken zeer grote stappen'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes waarschuwt concurrentie: 'We maken zeer grote stappen'

Mercedes waarschuwt concurrentie: 'We maken zeer grote stappen'
Mercedes F1 Media

In gesprek met RacingNews365 heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff de concurrentie gewaarschuwd. Zijn team heeft namelijk grote stappen gezet sinds de GP van Bahrein twee weken terug.

Net zoals afgelopen seizoen beschikt Mercedes momenteel niet over een auto waarmee het races kan winnen. In Bahrein werd dat opnieuw pijnlijk duidelijk. In de kwalificatie stonden de beide Mercedessen namelijk meer dan zes tienden achter polesitter Max Verstappen. Daarmee was het gat op een paar honderdsten groter dan het in 2022 was. Nauwelijks vooruitgang dus bij Mercedes, maar volgens Wolff is dat binnenkort helemaal anders.

"Momenteel maken we zeer grote stappen in onze R&D-afdeling, en dan bedoel ik echt grote stappen! In Bahrein hadden we de bevestiging nodig dat we het bij het verkeerde eind hadden en die hebben we gekregen", zegt Wolff. De grote stappen die er momenteel gezet worden in Brackley gaan echter niet gelijk voor een ommekeer in snelheid zorgen.

"Is het realistisch om het over de WK-titel te hebben? Nee, dat is het niet. Je bent gek als je op die manier denkt. Aan de andere kant hebben we het hier wel over autosport en daarin moet je nooit opgeven als zulke grote veranderingen gaat doorvoeren. Er zal een moment komen waarop we weer races gaan winnen", gaat de Oostenrijker hoopvol verder.

Ander perspectief

Later vandaag wordt de tweede race van het 2023-seizoen verreden, maar Wolff laat optekenen dat zijn team nu al weet hoe de rest van het seizoen eruit komt te zien. "Qua pace maken we grote stappen, als je kijkt naar waar we nu staan tenminste. We boeken winst op het gebied van R&D en op de lange termijn zal die winst ons ook aerodynamische winst gaan opleveren. We zien potentie in de W14, omdat we lange tijd verkeerd naar de auto hebben gekeken", aldus Wolff.

In Bahrein was Mercedes één seconde langzamer dan Red Bull volgens Wolff. De updates die zijn team in de pijplijn heeft, zullen dan ook niet gelijk voor een gevecht met Red Bull zorgen. Wanneer Mercedes van plan is om de updates door te voeren aan de W14 liet Wolff niet weten. Het is echter gebruikelijk dat teams tijdens de Spaanse GP veel grote updates meenemen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties