F1 Nieuws

Nederlandse F1-analist keihard voor Lance Stroll: 'Voor mij een zwarte vlag'

Nederlandse F1-analist keihard voor Lance Stroll: 'Voor mij een zwarte vlag'
BSR Agency
F1 Nieuws

Nederlandse F1-analist keihard voor Lance Stroll: 'Voor mij een zwarte vlag'

Nederlandse F1-analist keihard voor Lance Stroll: 'Voor mij een zwarte vlag'
BSR Agency

Lance Stroll heeft zich afgelopen weekend onmogelijk gemaakt tijdens de Grand Prix van China. De Canadees crashte tijdens de safety car achterin de RB van Daniel Ricciardo en gaf daarna alles en iedereen de schuld, behalve zichzelf. De Aston Martin kreeg van alles over zich heen, ook vanuit Nederland.

Het was ongetwijfeld het meest opvallende moment tijdens de Grand Prix van China. Terwijl de safety car op het punt stond om naar binnen te gaan, reed Stroll in de hairpin achterin de auto van Daniel Ricciardo, die vervolgens achterin de Mclaren van Oscar Piastri reed.

Ricciardo zijn auto was dusdanig beschadigd dat hij niet verder kon. Na de race was de Australiër dan ook woedend op Stroll en gaf hij aan dat als Stroll zijn fout niet kon toegeven, hij 'niet meer te redden zou zijn'.

Zwarte vlag voor Stroll

Allard Kalff, F1-analist voor Viaplay en Motorsport.com, is keihard voor de Canadees. In een Youtube-video blikt de analist terug op de Grand Prix van China en heeft geen goed woord over voor het Stroll-incident.

"Dit zou bijna een zwarte vlag mogen zijn van mij, want dit is namelijk zó niet opletten. Het is een klein beetje arrogantie. En een klein beetje niet begrijpen hoe die dingen gaan", aldus de Nederlander. Kalff kan er daarnaast met zijn hoofd niet bij dat Stroll de schuld niet op zich wil nemen.

"Ik vind het heel bizar dat je absoluut niet vindt dat je er ook maar iets van schuld aan hebt. Terwijl je bij ieder ander ongeluk waarbij je achterop iemands auto rijdt, schuldig bent", laat Kalff weten.

Bijzonder besluit

Naast de tijdstraf van 10 seconden, krijgt Stroll twee strafpunten op zijn licentie. Volgens Kalff is dat te licht, aangezien Fernando Alonso drie punten krijgt na zijn incident met Carlos Sainz. "Ik vind het meest bijzondere dat hij twee punten op zijn licentie kreeg, terwijl Fernando Alonso voor een klein akkefietje met Sainz drie punten op zijn licentie krijgt", zei Kalff. "Hoe kan je dit nou verantwoorden richting alle andere teams, richting het publiek. Dat vind ik zo raar", laat Kalff weten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties