F1 Nieuws

Nico Rosberg op zijn plek gezet na kritiek op Max Verstappen

Nico Rosberg op zijn plek gezet na kritiek op Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nico Rosberg op zijn plek gezet na kritiek op Max Verstappen

Nico Rosberg op zijn plek gezet na kritiek op Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Nico Rosberg liet op Sky Sports F1 weten dat hij teleurgesteld was in de houding van Max Verstappen. De Nederlander besloot in de laatste ronde de snelste raceronde van Sergio Pérez te verbeteren, waardoor dat punt niet naar de Mexicaan, maar naar hem ging.

Rosberg, die zelf redelijk wat stunts heeft uitgehaald in de tijd dat hij de teamgenoot was van Lewis Hamilton bij Mercedes, was van mening dat dit niet de juiste manier was om met Pérez om te gaan. Volgens de eenmalig Formule 1-wereldkampioen moest hij zichzelf een 'betere verliezer' tonen.

Daarnaast was Rosberg niet gediend van het feit dat Verstappen op zaterdagavond de teambespreking aan zich voorbij liet gaan. Volgens de Sky-verslaggever was dit een verkeerde mentaliteit en houding aan het begin van het seizoen, terwijl zijn team een geweldige auto heeft gebouwd.

Maar nu blijkt dat de opmerking van Rosberg helemaal geen waarde heeft. Red Bull Racing had zelf aangegeven dat Verstappen niet naar de teambespreking hoefde te komen, omdat hij zich nog steeds niet lekker voelde. Dat laat Erik van Haren weten in De Telegraaf-podcast.

Eerder in de week moest de Nederlander ook al zijn vlucht uitstellen naar Jeddah, door een buikgriep. Op die manier kon hij nog wat uitrusten en zich beter voorbereiden op zijn race van zondag.

Ook kritiek over snelste ronde niks waard

Naast het feit dat de opmerking van Rosberg over de gemiste teambespreking dus niet klopte, maakte Red Bull-teambaas Christian Horner ook duidelijk dat Verstappen de snelste ronde helemaal niet 'gestolen' had.

Beide coureurs waren vrij om te racen en mochten gewoon voor de snelste ronde gaan als ze dat wilden. En mocht dat nog niet genoeg bewijs zijn dat Verstappen zijn teamgenoot geen oor heeft aangenaaid, meldde Horner ook nog eens dat Pérez zelf ook in de laatste ronde probeerde om nóg sneller te gaan dan hij al was.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties