F1 Nieuws

Nieuw wapenfeit Max Verstappen zorgt voor grote verbazing in F1-paddock

Nieuw wapenfeit Max Verstappen zorgt voor grote verbazing in F1-paddock
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Nieuw wapenfeit Max Verstappen zorgt voor grote verbazing in F1-paddock

Nieuw wapenfeit Max Verstappen zorgt voor grote verbazing in F1-paddock
Red Bull Content Pool

De nieuwe RB20 van Max Verstappen en Sergio Pérez heeft voor grote verbazing gezorgd in de Formule 1-paddock. De bolide is een (r)evolutie van de RB19 en heeft dus enkele grote veranderingen. Ondanks de nieuwe, mogelijk foute route die Red Bull Racing heeft gekozen, is de RB20 volgens sommigen nog beter dan zijn voorganger.

Verstappen wist afgelopen seizoen negentien races te winnen. Ook stond de Limburger 21 keer op het podium. Slechts een keer kon Verstappen na afloop van de race gelijk door naar 'het vierkantje'.

Dat was tijdens de Grand Prix van Singapore waar hij als vijfde over de streep kwam. Dat was ook gelijk het raceweekend waarin duidelijk werd dat de RB19 wel degelijk zwakke punten had.

Nieuwe route

Voor de RB20 hoopt Red Bull Racing die zwakke punten te hebben aangepakt. Ook heeft de Oostenrijkse formatie ervoor gekozen om het concept van de RB19 compleet te veranderen.

Zo is er geen gebruikelijke sidepod inlet meer te vinden, is het bodywork flink op de schop gegaan en heeft Red Bull Racing veranderingen doorgevoerd aan de neus van de RB20.

Betere basis

De meeste veranderingen zijn echter doorgevoerd onder het bodywork. Volgens ingewijden heeft Red Bull Racing nu namelijk een nog betere basis dan afgelopen seizoen. Toen al lieten de teams weten dat het grootste verschil met Red Bull Racing bij het onderstel van de wagen lag.

Doordat de basis van de RB19 zo goed was, was het vinden van de juiste set-up namelijk niet moeilijk en kon men bij Red Bull Racing al direct aan de slag met de afstelling voor tijdens de race.

Geen bandendegradatie

Naast de betere basis lijkt Red Bull Racing ook nog een ander onderdeel van haar geoliede machine van afgelopen seizoen te hebben aangepast. Volgens het Italiaanse medium FORMU1A.UNO kende de RB20 gedurende de testdagen namelijk nauwelijks bandendegradatie.

Dat was niet enkel het geval op één soort band, maar over de gehele range aan banden die fabrikant Pirelli ter beschikking had gesteld voor de testdagen in Bahrein.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties