F1 Nieuws

Olav Mol maakt zich zorgen om veiligheid Max Verstappen in Silverstone door haatcampagne vanuit Britse pers

Olav Mol maakt zich zorgen om veiligheid Max Verstappen in Silverstone door haatcampagne vanuit Britse pers
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Olav Mol maakt zich zorgen om veiligheid Max Verstappen in Silverstone door haatcampagne vanuit Britse pers

Olav Mol maakt zich zorgen om veiligheid Max Verstappen in Silverstone door haatcampagne vanuit Britse pers
Red Bull Content Pool

Ziggo Sport-commentator Olav Mol verwacht dat de Britse media zich niet in gaat houden richting Max Verstappen, nu de Grand Prix van Groot-Brittannië voor de deur staat. Sinds het titelgevecht tussen Verstappen en Lewis Hamilton in 2021 is de Limburger vijand van de staat in Engeland en de clash met Lando Norris in Oostenrijk heeft hem niet populairder gemaakt bij onze westerburen.

Tijdens de race op de Red Bull Ring ging Max Verstappen onbedreigd aan de leiding van de race, maar door een mislukte pitstop van Red Bull Racing raakte hij zijn buffer van acht seconden op Lando Norris volledig kwijt. Dat resulteerde in een gevecht om de koppositie, wat uiteindelijk leidde tot een crash tussen Verstappen en Norris. De stewards besloten Max Verstappen een straf te geven en de kous leek daarmee afgedaan, maar dat is allerminst het geval.

In Groot-Brittannië is men alles behalve tevreden met de manier waarop Max Verstappen heeft geracet en dat gaat er volgens Olav Mol voor zorgen dat Verstappen - in de week voor de GP op Silverstone - een flinke haatcampagne kan gaan verwachten vanuit de Britse pers. Zij zijn 2021 nog altijd niet vergeten - en hebben hem ook nog niet vergeven - wat zal resulteren in een nare periode voor de Limburger.

Mol laat in het Ziggo Sport Race Café weten dat Verstappen de komende dagen zal moeten dealen met de media uit Engeland, die hem niet zullen sparen. Hij verwacht dan ook dat de Britse pers voor meer polarisatie gaat zorgen, zeker nu mensen op social media alsmaar gekker en wilder worden.

"De Engelse pers gaat nu de 'oude Max' naar boven halen. Ze gaan zeggen: dit gebeurde ook met Lewis. Als het spannend wordt, gaat Max om zich heen rammen", begint Mol. "Max en Lando hebben nu wel een voorbeeldfunctie richting het publiek in Silverstone. Zij moeten zorgen dat het publiek denkt dat het vrede is. Anders kunnen er dingen gaan gebeuren die deze sport nog nooit eerder heeft gezien. Dat heeft te maken met de huidige realiteit, die we overal zien, met meningen op social media en dat soort idioterie."

De F1-commentator hoopt dat Max in Silverstone veilig gaat zijn, te midden van deze haatcampagne van de Britse media. Mol weet namelijk dat als het ergens onveilig is voor Verstappen, het in Engeland is...

"Max kan in een zeer vijandige situatie terechtkomen op Silverstone. En als je ergens niet in zo'n situatie wil belanden, is dat Engeland wel."

Autosport bewijst gelijk Mol

Inmiddels heeft Autosport het gelijk van Olav Mol al bewezen. In een opiniestuk wordt de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens het 2021 Formule 1-seizoen aangehaald, waar Verstappen - volgens de journalist - meerdere keren over de schreef is gegaan. Autosport schrijft dat Verstappen sinds dat seizoen niks heeft geleerd. Hij is niet volwassener of slimmer geworden en hij gebruikt nog altijd dezelfde tactieken als hij in 2021 hanteerde: of we crashen of ik blijf voor je.

Met dit soort stukken wordt Verstappen er zeker niet populairder op bij het Britse volk, waarde drievoudig wereldkampioen toch al niet erg geliefd was. De kans is dan ook erg groot dat hij aankomend weekend, tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, kan rekenen op flinke fluitconcerten en boegeroep vanuit het Britse publiek. Of Verstappen zich daar veel van aan gaat trekken, is nog maar de vraag.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties