F1 Nieuws

Oliver Bearman geeft duidelijkheid over deelname aan Grand Prix Australië

Oliver Bearman geeft duidelijkheid over deelname aan Grand Prix Australië
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Oliver Bearman geeft duidelijkheid over deelname aan Grand Prix Australië

Oliver Bearman geeft duidelijkheid over deelname aan Grand Prix Australië
DPPI/BSR Agency

Bij Ferrari heeft Oliver Bearman zich laten zien, tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De pas 18-jarige Brit kreeg vlak voor de start van de derde vrije training te horen dat hij Carlos Sainz zou vervangen bij het Italiaanse team, die kampte met een blindedarmontsteking. Terwijl Sainz geopereerd werd in Jeddah, nam Bearman zijn zitje over op het intense stratencircuit.

Dat deed de test- en reservecoureur van Ferrari met verve. Hij eindigde in de kwalificatie op de elfde positie, slechts 0.036 seconde van Q3, en kon in de race meedoen met coureurs die al jaren op de grid staan. Uiteindelijk kwam Bearman als zevende over de streep, waarmee hij zes punten binnenhaalde voor het team uit Maranello en vanuit de gehele paddock complimenten kreeg.

Onder andere Max Verstappen liet weten dat het resultaat van Bearman 'fantastisch' was en ook Lewis Hamilton was onder de indruk van de jonge Brit. Dat was overigens niet het geval bij Olav Mol. De Ziggo Sport-commentator liet na de race weten dat hij de complimenten voor Bearman zwaar overdreven vond. Volgens Mol was zijn prestatie helemaal niet zo indrukwekkend als menigeen ervan wilde maken.

Bearman ook in de auto in Melbourne?

Maar de mensen die er over gaan, onder andere Fred Vasseur [teambaas Ferrari], waren lovend over Bearman. Is er dan ook een mogelijkheid dat hij in de auto zit in Melbourne, in twee weken tijd? Die vraag werd ook aan de Brit zelf gesteld en die kon in Jeddah geen definitief antwoord geven, maar hij wist voor 99% zeker dat Carlos Sainz gewoon weer achter het stuur van de SF-24 plaats gaat nemen in Australië, waardoor zijn 'F1-avontuur' voor even stopt.

"Ik weet het natuurlijk niet zeker. Ik heb gezien dat Carlos heel goed lijkt te herstellen en ik ben blij voor hem, want uiteindelijk is het zijn auto, zijn kampioenschap, dus ja, ik denk dat het goed komt met hem en ik hoop dat hij ook goed komt", zegt Bearman over zijn kansen in Australië tegen Motorsportweek.

Als hij daarna gevraagd wordt of hij denkt dat hij genoeg heeft gedaan om een vast zitje in de Formule 1 te verdienen voor 2025, is hij wat huiverig om daarop te antwoorden. Hij denkt namelijk niet dat hij later dit jaar nog in actie zal komen voor Ferrari, waardoor de teams het met alleen dit optreden moeten doen: "Ik weet niet wat ik nog meer kan doen, want ik denk niet dat ik de rest van het jaar nog in de F1 rij. Dus dat was mijn doel, om dit weekend goed voor de dag te komen. Ik denk dat ik het redelijk heb gedaan, dus dat is goed. En ja, dat is alles wat ik kan doen, pushen in de F2 en mijn vingers kruisen, dat is het."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties