F1 Nieuws

Oscar Piastri analyseert crash met Lewis Hamilton: 'Ongemakkelijk'

Oscar Piastri analyseert crash met Lewis Hamilton: 'Ongemakkelijk'
McLaren F1 Media
F1 Nieuws

Oscar Piastri analyseert crash met Lewis Hamilton: 'Ongemakkelijk'

Oscar Piastri analyseert crash met Lewis Hamilton: 'Ongemakkelijk'
McLaren F1 Media

Tijdens de Grand Prix van Las Vegas kende Lewis Hamilton twee incidenten. In de eerste ronde werd de Brit aangetikt door Carlos Sainz, waar hij uiteindelijk geen hinder van ondervond, maar even later ging het wel mis voor de Brit.

Hamilton wilde zijn weg naar voren maken en probeerde een inhaalactie te wagen op Oscar Piastri in de McLaren. In bocht 14 deed Hamilton een poging om de Australiër in te halen, maar dat mislukte. De zevenvoudig wereldkampioen knalde tegen de McLaren van Piastri aan, waardoor ze allebei een lekke band opliepen.

Piastri, die hoe dan ook een verloren race reed, had hier niet veel last van, maar Hamilton had wel het gevoel dat hem een goed resultaat door zijn neus werd geboord door het incident. Zonder de touché met Piastri had hij op het podium gestaan, dat wist Hamilton zeker.

"Ik had van tevoren geen idee wat er mogelijk zou zijn. Ik ben dankbaar dat ik in ieder geval een paar punten heb gepakt. Maar een podiumplaats was zeker mogelijk geweest", aldus Hamilton na de race in Vegas.

Reactie Piastri

Voor Oscar Piastri was een podium ver uit zicht. De McLaren-coureur werd in de kwalificatie in Q1 al uitgeschakeld en punten halen leek niet makkelijk te worden, wat zijn teamgenoot Lando Norris ook ondervond. Als de Australiër gevraagd wordt naar zijn mening over het incident met Lewis Hamilton, blijft hij erg rustig en weigert hij één van beiden de schuld te geven.

"Het was gewoon een beetje ongemakkelijk. Geen van ons beiden had zich echt toegewijd aan de bocht. Toen besloten we allebei om ervoor te gaan. Op het laatste moment trok probeerde ik me terug te trekken, maar uiteindelijk kwamen we elkaar in het midden tegen en kreeg ik een lekke band", begint de McLaren-coureur.

"Ik denk eerlijk gezegd niet dat het onze race veel pijn heeft gedaan. Het zou interessant zijn geweest om te zien of een éénstopper vanaf dat punt had kunnen werken, maar het altijd moeilijk om dat te voorspellen. Gasly probeerde dat ook en werd door iedereen ingehaald. Veel mensen hadden moeite met de race en ik zat in datzelfde schuitje", aldus een zeer volwassen Piastri.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties