F1 Nieuws

Pierre Gasly moet vrezen voor schorsing nadat rivalen verzoek afwijzen

Pierre Gasly moet vrezen voor schorsing nadat rivalen verzoek afwijzen
Alpine F1 Media
F1 Nieuws

Pierre Gasly moet vrezen voor schorsing nadat rivalen verzoek afwijzen

Pierre Gasly moet vrezen voor schorsing nadat rivalen verzoek afwijzen
Alpine F1 Media

Pierre Gasly zat vorig jaar geregeld in het hokje van de stewards tijdens Formule 1-raceweekenden. De Fransman verzamelde in 2022 tien strafpunten, waar een coureur bij twaalf strafpunten een schorsing van één race oploopt.

Gasly is dus slechts twee punten verwijderd van een schorsing en hoopte op wat medeleven vanuit de FIA. Een deel van zijn punten heeft hij namelijk gekregen voor het overschrijden van track limits, wat vanaf heden geen strafpunten meer oplevert.

In een poging om zijn eerdere strafpunten kwijt te schelden heeft Alpine een verzoek ingediend bij de F1 commissie om de punten voor track limits uit 2022 ook niet meer mee te laten tellen. Maar Otmar Szafnauer, teambaas van Alpine, laat weten dat dat verzoek niet gehonoreerd is.

Volgens de Roemeense Amerikaan waren er een aantal teams op tegen, voornamelijk de concurrenten van het Franse team. In gesprek met Motorsport.com laat Szafnauer weten dat hij hier van baalt.

"Er zitten twee elementen in de regel. Ten eerste, waar moet je strafpunten voor krijgen? En ik denk dat het juist is dat je geen strafpunten moet krijgen voor zaken als track limits. Wel voor gevaarlijk rijgedrag, wat altijd de bedoeling was (van de regels, red.)", zo begint de teambaas.

'In de minderheid'

Nu de FIA deze regel heeft aangepast, wat Szafnauer van mening dat Gasly's strafpunten uit 2022 ook niet meer mee mogen tellen. Volgens hem is dat wel zo eerlijk... En zo handig voor Alpine, aangezien zij nu niet meer hoeven te vrezen voor een schorsing van hun coureur.

"Moet dat ook met terugwerkende kracht? Ik zal altijd ja zeggen, vooral omdat ik dat eerlijk vind. Als we allemaal opstaan, onze hand opsteken en zeggen dat we een fout hebben gemaakt: verbeter de fout dan terugkijkend en niet alleen vooruitkijkend", gaat Otmar verder.

Helaas kreeg hij voor Alpine en Gasly geen meerderheid, waardoor deze aanvraag niet gehonoreerd zal worden. Slechts drie of vier teams van de tien waren het eens met Szafnauer.

"Ik was in de minderheid.. Er waren waarschijnlijk drie of vier van de tien teams die het voorstel steunden. Sommigen gaven toe dat de reden dat ze het niet steunden opportunistisch was, in de hoop dat ons iets overkomt", aldus de Alpine-baas.

De eerste keer dat Gasly een deel van zijn strafpunten kwijtraakt is op 22 mei. De voormalig Red Bull-coureur moet de komende drie races dus op zijn tenen lopen om een schorsing te voorkomen!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties