F1 Nieuws

RB-teambaas gefrustreerd na dubbele uitvalbeurt: 'Heel onnodig dit'

RB-teambaas gefrustreerd na dubbele uitvalbeurt: 'Heel onnodig dit'
BSR Agency
F1 Nieuws

RB-teambaas gefrustreerd na dubbele uitvalbeurt: 'Heel onnodig dit'

RB-teambaas gefrustreerd na dubbele uitvalbeurt: 'Heel onnodig dit'
BSR Agency

Voor het team van Racing Bulls was de Grand Prix van China een weekend om heel snel te vergeten. Zowel Yuki Tsunoda als Daniel Ricciardo wisten niet het einde van de race te halen. Teambaas Laurent Mekies heeft zich uitgesproken over het mindere raceweekend van zijn equipe.

Daniel Ricciardo begon hoopvol op het circuit van Shanghai. De Australiër, die voorzien was van een nieuw chassis, was duidelijk sneller dan teamgenoot Tsunoda en had in de race uitzicht op punten. Maar een incident achter de safety car gooide roet in het eten voor de honey badger.

Ongelukkige race

Doordat Aston Martin-coureur Lance Stroll in de hairpin achterin de bolide van Ricciardo reed, was zijn auto dusdanig beschadigd dat hij niet verder kon. Na de race was Ricciardo dan ook woest.

De Japanner Yuki Tsunoda overkwam bijna hetzelfde. Vlak na de crash van Stroll en Ricciardo kwamen Tsunoda en de Haas van Kevin Magnussen in aanraking met elkaar. Ook de RB van Tsunoda kon niet verder en zo kregen beide coureurs een DNF achter hun naam. Nul punten dus voor RB.

Onnodig

Na afloop van de race was teambaas Laurent Mekies teleurgesteld, maar ook optimistisch voor de komende races. De Fransman noemde de incidenten 'onnodig', maar is ook hoopvol doordat Ricciardo ineens weer snel was. "Ik denk dat de incidenten er allebei onnodig uitzagen", laat Mekies weten tegenover Motorsport.com. "Soms zie je van mijlenver aankomen dat iets in een crash eindigt, maar deze incidenten zagen er allebei onnodig uit", aldus de teambaas.

Mekies optimistisch

Mekies stelt dat zijn team beroofd is van punten. De RB-teambaas was er op gebrand om punten te scoren. Dat gebeurde echter niet. Toch haalt de Fransman wel positieve punten uit het weekend in China. "Het is geruststellend dat A, we hier weer het tempo hadden om voor dat punt te vechten. En B, het is mooi om Daniel op dit niveau te zien presteren, hij heeft op de achtergrond duidelijk stappen voorwaarts gemaakt".

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties