F1 Nieuws

Red Bull-baas heeft bericht over toekomstplannen Adrian Newey

Red Bull-baas heeft bericht over toekomstplannen Adrian Newey
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-baas heeft bericht over toekomstplannen Adrian Newey

Red Bull-baas heeft bericht over toekomstplannen Adrian Newey
Red Bull Content Pool

Volgens Oliver Mintzlaff, CEO van Red Bull, heeft Adrian Newey voor zichzelf de keuze gemaakt om te vertrekken bij Red Bull Racing. Hij is niet gedwongen door iemand binnen het team én het is geen overhaaste beslissing geweest van de Brit. Mintzlaff onhult dat Newey al een langere tijd aan het twijfelen was om door te gaan in de Formule 1 en uiteindelijk voor zichzelf de knoop heeft doorgehakt.

Tegenover het Duitse Speedweek laat Mintzlaff weten dat het vertrek van Newey een klap zal zijn voor Red Bull Racing, omdat de meesterontwerper niet voor niks gezien wordt als de beste auto-ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1. Maar Mintzlaff meent ook dat het Oostenrijkse team dit vertrek zal overkomen en beter uit de strijd zal komen. Red Bull Racing is namelijk gebouwd door uitdagingen en dit is er één van.

De kans is aanwezig dat Newey binnenkort de overstap maakt naar een concurrent van Red Bull, aangezien hij na het eerste kwartaal van 2025 vrij is om te gaan en staan waar hij wil. Een transfer naar Ferrari lijkt op dit moment het meest logisch, maar ook Aston Martin zou nog in de race zijn voor een handtekening van de Brit, zo onthulde Helmut Marko. Als de Red Bull-CEO door het Duitse medium wordt gevraagd naar de toekomstplannen van Newey, reageert Mintzlaff: "We zullen zien, dat maakt natuurlijk geen deel meer uit van onze beslissing."

Het laat zien dat Red Bull zich geen zorgen maakt over het feit dat Newey zich binnenkort aansluit bij een concurrent en dat heeft een reden. Volgens Mintzlaff heeft Newey al langere tijd aangegeven dat hij wil vertrekken, omdat hij even wil ontsnappen aan de drukte van de Formule 1-wereld.

"Feit is dat we heel harmonieus, redelijk en heel, heel respectvol met elkaar omgaan. We gaan niet uit elkaar in een geschil, het is meer dat Adrian na een zeer, zeer lange tijd heeft gezegd dat hij een pauze nodig heeft, en ik denk dat dat tot op zekere hoogte kan worden gerespecteerd en ook begrepen."

Toekomst Red Bull

Hoe de toekomst van Red Bull eruit gaat zien zonder Newey, is nog niet duidelijk, maar volgens de Duitse CEO van het overkoepelende bedrijf zal het raceteam uit Milton Keynes er alles aan doen om succesvol te blijven. Red Bull Racing is namelijk dol op uitdagingen en dit is misschien wel de grootste uitdaging sinds de oprichting van het team.

"Maar we houden van uitdagingen, daar houdt Red Bull van, dus we gaan ze graag aan. Het was ook een grote uitdaging toen Red Bull destijds zei dat we de Formule 1 in gingen, en je weet hoe belachelijk dat werd gemaakt. En nu staan we hier, met 13 titels in 20 jaar. Dat was ook een grote uitdaging, net als 2026 zal zijn, maar niet alleen voor ons, ook voor alle andere teams. En ik weet zeker dat we het weer heel, heel succesvol gaan aanpakken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties