F1 Nieuws

Adrian Newey onthult veranderingen aan auto van Max Verstappen: 'Ben ik niet blij mee'

Adrian Newey onthult veranderingen aan auto van Max Verstappen: 'Ben ik niet blij mee'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey onthult veranderingen aan auto van Max Verstappen: 'Ben ik niet blij mee'

Adrian Newey onthult veranderingen aan auto van Max Verstappen: 'Ben ik niet blij mee'
Red Bull Content Pool

Meesterontwerper Adrian Newey vertrekt in het eerste kwartaal van 2025 bij het team van Red Bull Racing. De 65-jarige Brit houdt zich vanaf nu alleen nog maar bezig met de hypercar van Red Bull, die op dit moment in ontwikkeling is. Toch kan Newey het niet laten om zijn onvrede te uiten over de huidige vorm van de Red Bull van Verstappen.

Hoewel Newey over iets minder dan een jaar vertrekt bij het Oostenrijkse team, heeft hij nu al geen toegang meer tot de belangrijke besprekingen en zal hij ook geen gebruik kunnen maken van zijn 'notebook' in de garage. De Brit is officieel geen onderdeel meer van het Formule 1-team van Red Bull, maar dat betekent niet dat hij de RB20 helemaal los kan laten.

In Miami liet de voormalig topontwerper van Red Bull Racing weten dat hij niet tevreden is over één specifiek onderdeel van de auto van Max Verstappen. Daar zijn inmiddels plannen voor om dat aan te pakken. Helaas zal Newey daar in de toekomst geen rol meer in spelen.

"Ik verwacht dat er of dit seizoen of begin volgend seizoen een verandering toegepast zal worden, het is een onderdeel waar ik niet blij mee ben", zegt de Engelsman. Hij wil niet zeggen welk onderdeel van de auto het betreft."Er is altijd ruimte voor verbetering, ondanks dat we al met de derde generatie van deze auto bezig zijn. We hebben nog één jaar voordat alles anders moet", vervolgt hij.

Newey belicht zijn carrière

"Ik ben al bezig met deze baan sinds ik een kind ben. Het is mijn passie en ik hou er van. Het samenwerken met de monteurs, de coureurs, de teambazen. Het is wat mij elke dag motiveert", begint Newey over zijn lange carrière.

"Aan de andere kant hoort het er ook bij om ook weer te vertrekken. Maar ik hou me er op het moment niet teveel mee bezig. Het is voor velen een schok en een verrassing geweest", vertelt Newey over zijn exit bij het Oostenrijkse raceteam.

Nieuwe reglementen en toekomst

Newey blikt vervolgens vooruit: "De nieuwe regels in 2026 lijken mij vooralsnog een beetje raar. Toen de nieuwe reglementen uitkwamen voor de huidige generatie auto's dacht ik dat er weinig ruimte zou zijn voor creativiteit, maar toen het seizoen eenmaal begon zagen we veel verschillende vormen. Of dat in 2026 ook zo is durf ik niet te zeggen, maar het is nog te vroeg om te oordelen."

"Ik weet zeker dat 2026 weer een grote uitdaging gaat zijn voor de teams. Of ik erbij zal zijn? Dat weet ik echt nog niet", rondt de ontwerper af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties