F1 Nieuws

Red Bull-baas Horner uit zorgen over 2026-regels: 'Dat is zenuwslopend'

Red Bull-baas Horner uit zorgen over 2026-regels: 'Dat is zenuwslopend'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-baas Horner uit zorgen over 2026-regels: 'Dat is zenuwslopend'

Red Bull-baas Horner uit zorgen over 2026-regels: 'Dat is zenuwslopend'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner is het allemaal nog één groot vraagteken wie er sterk gaat zijn in 2026 en wie er door de mand zal vallen. In dat seizoen komen de nieuwe reglementen en de laatste keer dat dat gebeurde, kwam Red Bull Racing naar voren als de dominante partij.

In 2021 vocht Red Bull een titelstrijd uit met Mercedes, welke tot aan het einde van het seizoen duurde. Men dacht dat het Oostenrijkse team daardoor tekort zou komen in 2022, omdat ze zich zoveel gefocust hadden op het jaar daarvoor.

Maar niets bleek minder waar. De RB18 was al een meesterwerk en daar heeft het team uit Milton Keynes een vervolg op gegeven met de RB19. Het racemonster is in handen van Max Verstappen niet te stoppen, maar het is nog maar de vraag of dat in 2026 ook het geval gaat zijn.

Christian Horner meent namelijk dat de nieuwe regels een grote ingreep zijn, waar mensen nogal eens overheen kijken. De taak die Red Bull voor zich heeft liggen is enorm en dat maakt het allemaal ontzettend spannend, aldus Horner.

"2026 is het volgende hoofdstuk voor ons en ik denk niet dat mensen begrijpen voor wat voor uitdaging we staan voor dat jaar. Het neemt onze controle een beetje weg", zo begint de Brit bij RN365.

"We hebben twee jaar de tijd en het team is volop bezig met het nieuwe concept. Hetzelfde geldt voor het chassis. Over honderd weken moeten we de pitstraat verlaten met een nieuw ontwerp en een zelf gefabriceerde motor in de auto. Dat is zenuwslopend en aangenaam tegelijk. We zitten op een goed traject met geweldige medewerkers en een geweldige cultuur. Ik kijk er nu al naar uit."

Veld gaat samenkomen

Maar 2026 zal niet de eerste grote uitdaging zijn voor Red Bull Racing, laat Horner weten. Volgend seizoen zal het al een stuk spannender worden dan dit jaar, aangezien het veld steeds dichter bij elkaar zal komen. Het zal lastiger worden voor Red Bull en Max Verstappen om alles te winnen in 2024.

"Ik denk dat we een geweldige auto hebben, we hebben een geweldige basis. We moeten hem blijven ontwikkelen, maar natuurlijk zal het rendement afnemen omdat je de top van de curve bereikt. En je kunt zien dat het veld zal samenkomen. Het zal dichterbij komen en dat zal ons meer belasten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties