F1 Nieuws

Voormalig teamgenoten Max Verstappen spreken zich uit over Verstappen en Red Bull

Voormalig teamgenoten Max Verstappen spreken zich uit over Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Voormalig teamgenoten Max Verstappen spreken zich uit over Verstappen en Red Bull

Voormalig teamgenoten Max Verstappen spreken zich uit over Verstappen en Red Bull
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez heeft het momenteel erg zwaar bij Red Bull Racing. De Mexicaan begon 2023 ijzersterk, met twee overwinningen uit de eerste vier races, maar sinds de GP van Azerbeidzjan staat Pérez al droog.

De RB19 is dit jaar de dominante auto, welke 19 van de 20 races gewonnen heeft. Alleen Carlos Sainz was in Singapore de enige niet-Red Bull-coureur die wist te winnen, maar voor de rest hebben Sergio Pérez en Max Verstappen telkens op de hoogste trede van het podium gestaan.

Dat gezegd hebbende, moeten we concluderen dat Pérez dit jaar ver ondermaats gepresteerd heeft. Teamgenoot Max Verstappen heeft 17 overwinningen op zijn naam staan, terwijl Pérez er maar twee heeft en het grootste gedeelte van het seizoen reed hij rond in het middenveld. Het is dan ook geen wonder dat zijn stoeltje onder druk is komen te staan.

Max Verstappen

Het is niet de eerste keer dat een teamgenoot van Max Verstappen in de pers onderuit gehaald wordt. De twee voorgangers van Pérez - Pierre Gasly en Alex Albon - kregen ook bizar veel kritiek te verwerken om dezelfde reden: ze presteerden niet goed genoeg tegenover Max Verstappen.

Zowel Gasly als Albon hebben zich onlangs uitgesproken over de positie van Sergio Pérez en hoe lastig het is om naast Verstappen te rijden binnen Red Bull Racing.

"Het is nooit makkelijk om het op te nemen tegen waarschijnlijk de beste coureur van het moment, in combinatie met het beste team en een team dat volledig om hem heen draait. Het is dus duidelijk een lastige klus", zegt Gasly bij Motorsportweek over het zitje van Pérez.

"Ik bedoel, Checo deed het erg goed aan het begin van het seizoen. Om bepaalde redenen gaat het nu duidelijk minder - redenen die we niet kennen. Maar, weet je, ik wens hem gewoon het beste."

'Generational talent'

Volgens Alex Albon, de man die Pierre Gasly in de zomer van 2019 verving bij het Oostenrijkse team, is het erg lastig om het op te nemen tegen Verstappen. De Nederlander is een talent dat slechts één keer per generatie voorkomt. Een 'generational talent', zoals ze in Engeland zeggen.

"Ik denk dat het heel moeilijk is", zegt Albon over de klus van Pérez. "Ik denk dat het moeilijk is om het op te nemen tegen een van de beste coureurs op de grid. We kunnen het wel een generational talent noemen, dus het was niet makkelijk in mijn jaar en ik weet zeker dat het niet makkelijk was voor Pierre in zijn jaar."

"Maar we zijn coureurs, weet je, we maken moeilijke tijden mee en dat maakt ons sterker. En ja, er valt niet te veel te zeggen. Ik denk dat hij [Perez] er goed mee omgaat, tenminste van wat ik zie. Dus zoals ik al zei, ik kijk niet te veel over mijn schouders en zie wel wat er in de paddock gebeurt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties