F1 Nieuws

Red Bull-baas waarschuwt Max Verstappen voor meer problemen in 2024: 'Dat gaat een factor worden'

Red Bull-baas waarschuwt Max Verstappen voor meer problemen in 2024: 'Dat gaat een factor worden'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-baas waarschuwt Max Verstappen voor meer problemen in 2024: 'Dat gaat een factor worden'

Red Bull-baas waarschuwt Max Verstappen voor meer problemen in 2024: 'Dat gaat een factor worden'
Red Bull Content Pool

Volgens Christian Horner gaan er dit jaar nog een aantal circuits komen waar Red Bull Racing het erg lastig gaat krijgen. Max Verstappen wist in Canada de race te winnen, maar dat was niet omdat de RB20 daar zo dominant was als we van die auto gewend zijn. Vooral de aanwezigheid van Verstappen en de consistentie van de Nederlander heeft ervoor gezorgd dat hij als winnaar over de streep kwam in Montreal.

Dat heeft ook Red Bull Racing-baas Christian Horner opgemerkt, die maar wat in zijn nopjes was met de overwinning van Verstappen op het Circuit de Gilles Villeneuve. De afgelopen races waren telkens erg lastig voor het Oostenrijkse team, waarbij vooral de Grand Prix van Monaco een dieptepunt was. Daar kwamen de regerend wereldkampioenen niet verder dan een zesde plek voor Max Verstappen en een DNF voor Sergio Pérez.

Met de zege in Canada heeft Red Bull er in ieder geval voor gezorgd dat er weer wat ruimte is in het kampioenschap, mede door de uitvalbeurt van beide Ferrari-coureurs. Maar Christian Horner weet ook dat er nog hele lastige races aan gaan komen voor Red Bull en Verstappen. Net als in Monaco zal Red Bull het vooral moeilijk gaan krijgen in Singapore, waar ze vorig jaar een dramatisch weekend kenden. Horner waarschuwt Verstappen dan ook dat er races zullen gaan komen in 2024 waar hij zeker niet als favoriet naar af zal reizen, vanwege de bekende problemen bij het team.

Hobbels en kerbs

De RB20 loopt gewoonweg niet zo lekker over hobbels en kerbstones, welke ook weer in Montreal veel te vinden waren. Het feit dat deze in Singapore de boventoon voeren, betekent dat Horner verwacht dat Red Bull het daar lastig gaat krijgen. De problemen van de RB20 zullen daar uitgelicht worden, waarschuwt hij.

"We weten dat de circuits later in het jaar, zoals Singapore en zo, een factor kunnen gaan worden", begint Horner. Dat zegt de Brit nadat hij heeft verteld dat Red Bull ieder weekend op de top van hun kunnen moeten presteren. Waarom moeten ze dat? Omdat McLaren, Ferrari en nu ook Mercedes ieder weekend vooraan mee zullen strijden.

"We verwachten echt dat Ferrari en zeker McLaren, Mercedes kwam dit weekend overigens ook in dat venster, competitief zullen zijn op elk circuit. Dus ondanks het feit dat we zes van de negen races hebben gewonnen, denk ik dat we echt op de top van ons kunnen moeten zijn om een gat te slaan."

Positief teken

Maar niet alles is slecht aan de RB20, weet ook Horner. Ja, de auto heeft moeite met de hobbels en de kerbs, maar in Canada wist Verstappen alsnog snel te zijn, terwijl hij om dit probleem heen moest rijden. Dat was een welkome verrassing voor het team, meent Horner.

"Wat bemoedigend was, is dat onze sector drie dit weekend competitief was. Zelfs met de stijfheid van de auto, die over die laatste chicane rammelde. Als je de hele race bekijkt, waren we daar erg competitief. Dus ondanks dat het oncomfortabel was, zijn we er toch in geslaagd om snel genoeg te zijn. Ik denk dat er echte prestaties zijn. Als we dat [probleem] op kunnen lossen, kunnen we rondetijden vrijmaken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties