F1 Nieuws

'Red Bull boycot FIA na uitspraken van Bernd Mayländer'

'Red Bull boycot FIA na uitspraken van Bernd Mayländer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull boycot FIA na uitspraken van Bernd Mayländer'

'Red Bull boycot FIA na uitspraken van Bernd Mayländer'
Red Bull Content Pool

Red Bull zal de veiligheidsbijeenkomsten van de FIA boycotten na de uitspraken van safety car-bestuurder Bernd Mayländer. Volgens het Zwitserse Blick zijn de uitspraken van de Duitser namelijk in het verkeerde keelgat geschoten bij het Oostenrijkse team.

Mayländer liet zich open uit over de gebeurtenissen tijdens de laatste race van het 2021-seizoen. Daarin werd Max Verstappen voor de eerste keer wereldkampioen na een controversieel einde van de race. Tijdens de race bestuurde Mayländer, zoals altijd, de safety car.

In het interview stelt Mayländer dat hij na afloop van de race even een momentje voor zichzelf moest nemen om alle gebeurtenissen te laten bezinken. Tijdens dat moment van bezinning vroeg Mayländer zich af wat er nou eigenlijk was gebeurd in de laatste paar rondes van de race.

Verkeerde keelgat

De woorden van Mayländer zijn volgens Blick in het verkeerde keelgat geschoten bij Red Bull. Daarom heeft de formatie uit Milton Keynes de veiligheidsbijeenkomsten van de FIA, waar ook Mayländer bij aanwezig is, besloten te boycotten.

Mochten de geruchten waar zijn, dan is het de tweede keer dat Red Bull ervoor kiest om een persoon in de paddock te boycotten. Afgelopen seizoen besloot de formatie uit Milton Keynes namelijk om Sky Sport-pitreporter Ted Kravitz te boycotten na zijn uitspraken over de eerste wereldtitel van Verstappen.

Belachelijke reactie

Volgens Blick heeft de actie van Red Bull voor veel scheve gezichten gezorgd in de paddock. Het medium stelt zelfs dat het een 'belachelijke reactie' is van Red Bull die 'zeker geen sympathie' zal wekken. Zelf heeft Red Bull nog niet officieel laten weten dat het de veiligheidsbijeenkomsten van de FIA zal boycotten. Echter, Blick wist het nieuws over de boycot te verkrijgen door in gesprek te gaan met Red Bull.

De veiligheidsbijeenkomsten vormen een belangrijk onderdeel van Formule 1-raceweekenden. Tijdens de bijeenkomsten wordt er namelijk gesproken over alle aspecten die belangrijk zijn om de veiligheid van de rijders en teams te waarborgen. Of Red Bull de bijeenkomsten mag overslaan en of er een boete tegenover de geplande actie staat, is niet bekend.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties