F1 Nieuws

Red Bull liet Max Verstappen met opzet langzamer rijden tijdens kwalificatie

Red Bull liet Max Verstappen met opzet langzamer rijden tijdens kwalificatie
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull liet Max Verstappen met opzet langzamer rijden tijdens kwalificatie

Red Bull liet Max Verstappen met opzet langzamer rijden tijdens kwalificatie
Red Bull Content Pool

In Barcelona toonde Max Verstappen zich opnieuw oppermachtig. Al het hele weekend was de Nederlander snel en zijn pole position van gisteren was daarbij de gedeeltelijke kers op de taart. Later vandaag hoopt de Nederlander namelijk naar de overwinning te rijden op het Circuit de Barcelona-Catalunya.

Al in de eerste training bleek Verstappen over een bak snelheid te beschikken. De eerste training werd dan ook afgesloten met een voorsprong van meer dan zeven tienden op Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. In de tweede training was dat gat kleiner geworden naar tweeëneenhalve tiende.

De Mexicaan kende tot dusver een moeilijk weekend in Barcelona waarbij hij constant achter de feiten aanliep ten opzichte van zijn Nederlandse Red Bull-collega. Dat werd pijnlijk duidelijk toen Pérez gisteren geen doorgang wist te vinden naar het derde deel van de kwalificatie en bleef steken op de elfde plek.

De pole position van Verstappen laat zien dat de snelheid er wel degelijk was. Voor de race heeft Verstappen zijn Red Bull-teamgenoot dan ook een duidelijk doel gesteld. "In een normale race moet dat (op het podium eindigen, red.) zeker lukken, aangezien onze auto over enorm veel snelheid beschikt", aldus Verstappen.

Met opzet langzamer

Verstappens voordeel ten opzichte van Ferrari-coureur Carlos Sainz - die zich op de tweede plek wist te kwalificeren voor zijn thuispubliek - bedroeg om en nabij de viereneenhalve tiende. Dat gat had echter nog groter kunnen zijn, want Verstappen was in zijn laatste vliegende ronde van Q3 sneller onderweg.

Toch besloot Verstappen om zijn ronde niet af te maken. Een tijdsverbetering was uiteindelijk ook niet nodig, aangezien niemand in de buurt wist te komen van de Nederlander. Toch was lang onduidelijk waarom de Nederlander besloot zijn laatste vliegende ronde niet af te maken.

De Telegraaf-journalist Erik van Haren weet nu echter te melden dat Verstappen door Red Bull is gevraagd om zijn laatste ronde af te breken. De reden hiervoor is onduidelijk, maar het laat zien dat Red Bull en Verstappen mijlenver boven de rest van het veld uitsteken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties