F1 Nieuws

'Red Bull-monteurs werken hard aan RB19 van zowel Verstappen als Pérez voorafgaand aan race'

'Red Bull-monteurs werken hard aan RB19 van zowel Verstappen als Pérez voorafgaand aan race'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull-monteurs werken hard aan RB19 van zowel Verstappen als Pérez voorafgaand aan race'

'Red Bull-monteurs werken hard aan RB19 van zowel Verstappen als Pérez voorafgaand aan race'
Red Bull Content Pool

Formule 1-journalist Albert Fabrega heeft via zijn Twitter-account een foto gedeeld waarop te zien is dat Red Bull-monteurs hard aan het werk zijn aan de bolide van Sergio Pérez. Net zoals bij de bolide van Max Verstappen waren de monteurs aan de achterkant van Pérez' bolide aan het werk.

Pérez pakte gisteren pole position met een rondetijd die fractioneel langzamer was dan zijn rondetijd in 2022. Ook afgelopen seizoen stond de Mexicaan op pole position in Jeddah. Toen stond teamgenoot Verstappen op P3. Nu is dat echter een heel ander verhaal.

Door een probleem aan de aandrijfas van zijn RB19 moest Verstappen namelijk de strijd staken in Q2. Eenmaal terug in de pitstraat stapte Verstappen met nog zes minuten op de klok uit zijn auto. Monteurs hadden opgemerkt dat het euvel niet meer te verhelpen was voordat de vlag zou vallen. Hierdoor werd Verstappen genoodzaakt om de race later vandaag vanaf P15 aan te vangen.

Probleem verholpen?

De Telegraaf-journalist Erik van Haren wist via sociale media te laten weten dat Red Bull de aandrijfas van Verstappen heeft vervangen. Het team uit Milton Keynes denkt het euvel hiermee te hebben verholpen. Het is echter nog maar de vraag of het probleem tijdens de race niet nog eens de kop opsteekt.

Gedurende het hele raceweekend kreeg Red Bull volgens teambaas Christian Horner namelijk geen hints dat de aandrijfas het mogelijk zou begeven. Het onderdeel ging vanzelf stuk.

Monteurs hard aan het werk

De problemen aan de RB19 van Verstappen zouden dus moeten zijn verholpen door het steken van een nieuwe aandrijfas. Toch doken er zojuist beelden op van monteurs die hard aan het werk waren aan de bolide van polesitter Pérez.

Net zoals bij Verstappen waren de monteurs aan de achterkant van de bolide aan het werk. Het zou dus kunnen dat Red Bull heeft besloten om de aandrijfas van Pérez uit voorzorg te vervangen voor de race. Hiermee behoudt de Mexicaan zijn pole position.

Update

BBC-journalist Adam Cooper weet te melden dat er geen onderdelen zijn vervangen aan de bolide van Pérez. De Mexicaan rijdt dus nog steeds met dezelfde auto als gisteren en eergisteren het geval was. Aan de auto van Verstappen zijn wel de nodige wijzigingen doorgevoerd.

Red Bull heeft namelijk de 'oude' versnellingsbak die Verstappen in Sakhir gebruikte in de RB19 geplaatst. Voor dit weekend wisselde Red Bull op vrijdag naar een nieuwe, frisse versnellingsbak, maar daar bleken gisteren de nodige problemen mee gemoeid te zijn. Verder zijn de hydraulica, aandrijfas en achterwielophanging vervangen aan de bolide van de Nederlander.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties