F1 Nieuws

Red Bull-rijder wijst zwakke plek aan: 'Dat moeten we verbeteren'

Red Bull-rijder wijst zwakke plek aan: 'Dat moeten we verbeteren'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-rijder wijst zwakke plek aan: 'Dat moeten we verbeteren'

Red Bull-rijder wijst zwakke plek aan: 'Dat moeten we verbeteren'
Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda kende een sterke kwalificatie op het circuit van Imola. De Japanner reed in zijn Visa Cash App RB naar een zevende startplek op zaterdag, maar kon daar door een slechte start op zondag niet lang van genieten. Ook teamgenoot Daniel Ricciardo ervaarde dezelfde problemen, wat de terugkomende kwaal weer duidelijk aan het licht bracht.

Al het hele seizoen heeft het zusterteam van Red Bull problemen met de startprocedure. De wagen trekt te langzaam op, waardoor er aan het begin van de race vaak al meerdere plekken verloren worden. Tsunoda moest bijvoorbeeld nu zijn meerdere erkennen in Haas-coureur Nico Hülkenberg en Mercedes-rijder Lewis Hamilton.

Tsunoda kijkt terug op race

De Japanner geeft in een interview aan dat het wegkomen bij de start door zijn team eens goed onder loep genomen moet worden.

"Ik denk dat de start onze race een beetje heeft verpest, want we verloren meteen wat plekken, waaronder tegen Hülkenberg. Hij was snel op het rechte stuk, dus we waren genoodzaakt eerder een pitstop te maken dan gepland. Het was een cruciaal moment voor ons, maar ik denk dat het goed uitpakte en dat we het juiste antwoord gaven op Nico", begint Tsunoda.

"De start zorgde ervoor dat wij een lange tweede stint moesten neerzetten en dat was de laatste vijftien ronden nogal een uitdaging. Het was zeker niet gemakkelijk om vijftig laps op de harde band neer te zetten. De start is dan ook hét onderdeel wat we moeten verbeteren. We werken er hard aan om de juiste stappen te zetten en we zijn gefocust om het maximale uit ons pakket te halen", vervolgt de Japanse coureur.

Zin in Monaco

Ondanks de trage starts van de V-Carbs heeft Tsunoda veel vertrouwen in Monaco. "De Grand Prix van Monaco is de volgende en ik heb er zin in. We werken hard en de resultaten zijn goed, dus ik heb er geen twijfel over dat wij daar onze prestaties zullen maximaliseren", eindigt de Japanner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties