F1 Nieuws

Red Bull-testcoureur onthult mogelijke problemen op Monaco: 'Gaan kijken of het gewerkt heeft'

Red Bull-testcoureur onthult mogelijke problemen op Monaco: 'Gaan kijken of het gewerkt heeft'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-testcoureur onthult mogelijke problemen op Monaco: 'Gaan kijken of het gewerkt heeft'

Red Bull-testcoureur onthult mogelijke problemen op Monaco: 'Gaan kijken of het gewerkt heeft'
Red Bull Content Pool

In 2023 was Max Verstappen onwijs dominant in zijn Red Bull RB19. Dit seizoen maakt de Nederlander gebruik van diens opvolger, de RB20, maar het gat naar de concurrentie is een stuk minder groot dan vorig jaar. Bij Red Bull Racing verwacht men dan ook dat het aankomend weekend, tijdens de Grand Prix van Monaco, lastig gaat worden om de overwinning binnen te slepen.

Zelfs met de RB19, die klassen beter was dan alle andere auto's in het F1-veld, had Max Verstappen in Monaco niet de voorsprong die hij op andere circuits wel had. In de kwalificatie was een geniale derde sector van de Limburger nodig om pole te pakken en op zondag had hij Fernando Alonso meerdere ronden in zijn nek hijgen. Als Aston Martin een betere keuze had gemaakt qua pitstops, had de Spanjaard de race zelfs kunnen winnen.

Het werd duidelijk dat de RB19 geen groot fan was van stratencircuits en ook in Singapore was de bolide van Max Verstappen nogal onwennig. Daar wist Max slechts een vijfde plaats binnen te halen, waardoor zijn winstreeks van tien races werd onderbroken door Carlos Sainz. Het liet zien dat zelfs de RB19 minpunten had en het is nog maar de vraag of die problemen in de RB20 opgelost zijn.

Dit weekend is namelijk de eerste keer dat het Formule 1-circus een écht stratencircuit bezoekt en daar zal het team merken of de auto van Max Verstappen beter presteert op een openbare weg, met veel hobbels en agressieve kerbstones. Volgens Rudy van Buren, simulatorcoureur van Red Bull Racing, is het nog maar de vraag hoe sterk de RB20 gaat zijn.

Problemen in Monaco?

Tegenover RN365 geeft de Nederlander aan dat de RB19, ondanks het feit dat deze niet lekker ging op stratencircuits, alsnog prima presteerde in Monaco. Maar het is geen enkele garantie dat dat in 2024 ook het geval gaat zijn. Red Bull heeft na vorig seizoen wat aanpassingen gedaan aan de auto, in de hoop dat er betere resultaten behaald kunnen worden op circuits als Monaco en Singapore en aankomend weekend gaat blijken of die aanpassingen gewerkt hebben.

"Problemen in Monaco? Vorig jaar hadden we de pole en een overwinning, dus hoe groot zijn de problemen", lacht Van Buren nadat hij vragen kreeg over de problemen van Red Bull op stratencircuit in 2023. "In Singapore was het een heel moeilijk weekend. Zoals bij elk team leer je van dat soort weekenden. Er zijn vele wegen die naar Rome leiden en er zijn oorzaken die dit hebben veroorzaakt, maar daar zullen oplossingen voor worden gevonden", zo gaat hij verder.

"Maar er zijn ideeën waarom dat vorig jaar op verschillende circuits moeilijker was en die veranderingen worden nu doorgevoerd. We gaan dit weekend zien of het heeft gewerkt."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties