F1 Nieuws

Red Bull-topman spreekt Christian Horner tegen: 'Dat is niet zo'

Red Bull-topman spreekt Christian Horner tegen: 'Dat is niet zo'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-topman spreekt Christian Horner tegen: 'Dat is niet zo'

Red Bull-topman spreekt Christian Horner tegen: 'Dat is niet zo'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Paul Monaghan heeft laten weten dat zijn team zeker nog met nieuwe onderdelen op de proppen komt dit seizoen. Dat is het tegenovergestelde van wat Red Bull-teambaas Christian Horner na de race op de Hungaroring vertelde. Toen zei de Brit namelijk dat zijn equipe geen updates meer zal doorvoeren dit seizoen.

In Hongarije introduceerde Red Bull de laatste, grote update van het huidige seizoen. Met nieuwe en smallere sidepod inlets domineerde Max Verstappen opnieuw en vergrootte hij zijn voorsprong in het rijderskampioenschap. Na afloop van de race werd Horner gevraagd naar de werking van de nieuwe onderdelen van zijn team. De Britse teambaas vertelde dat de nieuwe onderdelen nog wat finetuning nodig hadden, maar dat de basis voor de rest van het seizoen er was. Ook liet Horner optekenen dat de Hongarije-update van zijn team de laatste van dit seizoen zou zijn.

Toch nog updates?

Wanneer Monaghan wordt gevraagd naar de woorden van Horner, geeft hij aan dat er wel degelijk nieuwe onderdelen in de pijplijn zitten. Het is alleen de vraag of en wanneer deze nieuwe onderdelen gebruikt gaan worden door Red Bull. "We gaan de komende races aankijken en de concurrentie nauwlettend in de gaten houden, maar er zullen zeker nog nieuwe onderdelen worden geïntroduceerd op de RB19", zo begint Monaghan zijn verhaal.

Volgens Monaghan doelde Horner wellicht op zichtbare updates, aangezien er ook updates onder de 'huid' van de RB19 kunnen worden doorgevoerd. "Niet alle updates zijn visueel. We kunnen sommige gebieden van de auto veranderen zonder dat men daarbij ziet dat er iets anders is dan voorheen. Met die upgrades kunnen we net zoveel tijdwinst behalen als met een update die wél zichtbaar is. Als het gaat om grote updates, moeten we onszelf afvragen of we al dat werk willen gaan doen. Echter, er komen zeker nog nieuwe onderdelen op onze auto."

Woorden van Horner

Toch zegt Monaghan dat Horners woorden niet geheel onwaar zijn. "We staan altijd klaar om te reageren. Ons ontwikkelingsplan voor de rest van dit seizoen is erg efficiënt ingedeeld en dus kunnen we niet zomaar roepen dat we nieuwe onderdelen op onze auto willen. Dat is niet zo. Mocht het nodig zijn om te reageren op de concurrentie, dan moeten we reageren. Voorlopig houden we ons echter aan ons vooropgezette ontwikkelingsplan."

De nieuwe onderdelen waar Monaghan op doelt zijn hoogstwaarschijnlijk circuit-gerelateerde onderdelen. Dat zijn onderdelen die ook al eerder in het seizoen zijn gebruikt, maar enkel voor lage-, midden- of hogedownforcecircuits van stal worden gehaald door Red Bull.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties