F1 Nieuws

'Red Bull voert voor 2026 een grote wijziging door'

'Red Bull voert voor 2026 een grote wijziging door'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull voert voor 2026 een grote wijziging door'

'Red Bull voert voor 2026 een grote wijziging door'
Red Bull Content Pool

Mark Gallagher, voormalig A1-teameigenaar en medewerker van onder andere Red Bull Racing, verwacht dat er voor 2026 een grote verandering doorgevoerd gaat worden binnen het Oostenrijkse merk. De Brit denkt dat Red Bull binnenkort geen tweede team meer zal hebben.

Er gaan al maanden geruchten dat Red Bull AlphaTauri wil verkopen. Het zusterteam werd in het leven geroepen om coureurs op te leiden voor Red Bull Racing, maar dat is nu al een aantal jaar niet meer succesvol geweest.

De laatste coureur die de stap richting Red Bull heeft weten te maken én succesvol is geweest, is Max Verstappen. Sindsdien zijn de mannen die de overstap hebben gemaakt, gefaald. Zowel Alex Albon als Pierre Gasly konden het niveau niet aan en werden al snel vervangen door Sergio Pérez, die uiteraard niet uit het Red Bull-programma komt.

Volgens Gallagher is Red Bull daarom wel klaar met AlphaTauri, ook al heeft het bedrijf onlangs een bod van 800 miljoen geweigerd op het zusterteam. De Brit meent dat Toro Rosso is opgericht om meer macht te hebben in het Ecclestone-tijdperk, maar dat de overname van Liberty Media ervoor heeft gezorgd dat dat geen invloed meer heeft.

"De wereld is veranderd, de Formule 1 is veranderd onder nieuw eigendom. Ze kunnen dat team voor veel geld verkopen. Er zal veel geld van eigenaar moeten wisselen om een team vandaag de dag te verkopen. We weten dat er een groepje mensen is die geïnteresseerd zijn in de komst naar de Formule 1. Sommigen van hen hebben serieus geld. AlphaTauri lijkt zijn doelen niet te behalen, het heeft geen relevantie als bedrijf", begint Gallagher in de GP Magazine-podcast.

AlphaTuari voor 2026 verkocht

Dat het team van Franz Tost niet de gewenste doelen behaald op het asfalt en daarnaast (AlphaTauri is het kledingmerk van Red Bull, maar is tot nu toe nog niet van de grond gekomen), is voor Gallagher genoeg reden om te verwachten dat het voor 2026 van eigenaar zal wisselen.

"Het ontwikkelingsprogramma voor coureurs blijkt nu al een tijd niet te werken. Er is geen beter voorbeeld te geven dan het feit dat ze Pérez hebben aangenomen en die nu de perfecte nummer twee is voor Verstappen in het team. Het zal mij verbazen als het team nog bij Red Bull hoort, tegen de tijd dat de reglementen veranderen in 2026. Ik denk dat ze het dan van de hand hebben gedaan", zo sluit de voormalig Red Bull-medewerker af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties