F1 Nieuws

Schumacher meent de ideale vervanger van Nyck de Vries gevonden te hebben

Schumacher meent de ideale vervanger van Nyck de Vries gevonden te hebben
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Schumacher meent de ideale vervanger van Nyck de Vries gevonden te hebben

Schumacher meent de ideale vervanger van Nyck de Vries gevonden te hebben
Red Bull Content Pool

Volgens Ralf Schumacher had zijn neefje, Mick Schumacher, in het stoeltje van Nyck de Vries moeten zitten. De jonge Duitser kreeg vorig jaar te horen dat hij zijn vaste zitje bij Haas kwijt was geraakt door mindere resultaten, maar een stap naar AlphaTauri zou de perfecte optie geweest zijn. Voor beide partijen.

Tegenover Motorsport-Total laat de voormalig Formule 1-coureur weten dat de overstap ook erg dichtbij was. Schumacher had bijna getekend voor AlphaTauri, tot Helmut Marko daar een stokje voor stak. De Duitser meent dan ook dat Marko een persoonlijk probleem heeft met de Schumacher-familie.

Franz Tost, teambaas van AlphaTauri wilde Schumacher maar wat graag, "Maar toen kwam Helmut Marko, die het om persoonlijke redenen niet wilde. Het lijkt erop dat hij een probleem heeft met de naam Schumacher", aldus Ralf. En dat is vreemd, aangezien hij zelf een goede band heeft met Marko: "Hoewel ikzelf een goede relatie heb met hem, lijkt het erop dat hij een probleem heeft..."

'Laat De Vries met rust'

Als Schumacher zijn neefje niet bij AlphaTauri krijgt, dan moet Nyck de Vries gewoon aanblijven voor de rest van het seizoen. Dat meent de Duitser. Volgens de broer van F1-legende Michael Schumacher moet Marko de Fries meer tijd gunnen en niet nú al gaan dreigen met een eventuele vervanger.

"Dat is niet de manier om met een jonge coureur om te gaan. Het doet het beter dan de mensen die ik eerder heb bekritiseerd in zijn positie. Die jongen heeft tijd nodig, dat wist je van te voren. Laat hem dan ook met rust en stap over je trots heen", aldus de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

Schumacher geweldig voor de Duitse markt

Mocht Helmut Marko alsnog het gevoel krijgen dat De Vries niet de juiste man is voor AlphaTauri, dan raadt Schumacher de Oostenrijker aan om toch nog eens na te denken over Mick. Vooral voor de marktpositie van Red Bull zou het geweldig zijn als de zoon van Schumi bij hen komt rijden.

"Men mag vooral niet vergeten dat Red Bull niet de sterkste markt heeft, zeker niet in Duitsland. Het zou marketingtechnisch een groot voordeel zijn voor Red Bull en het verbaast mij dat nog niemand zich daar bezig mee heeft gehouden", zo sluit hij af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties