F1 Nieuws

Sergio Pérez doet onthulling over teamgenoot Max Verstappen: 'Er is een reden...'

Sergio Pérez doet onthulling over teamgenoot Max Verstappen: 'Er is een reden...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez doet onthulling over teamgenoot Max Verstappen: 'Er is een reden...'

Sergio Pérez doet onthulling over teamgenoot Max Verstappen: 'Er is een reden...'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez is sinds 2021 de teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull Racing, toen de Mexicaan overkwam van Racing Point, waar hij zijn stoeltje af moest staan aan Sebastian Vettel. In zijn eerste seizoen wist Pérez op een aantal moment erg nuttig te zijn voor Verstappen in zijn titelstrijd met Lewis Hamilton - in Turkije en Abu Dhabi - maar sindsdien vallen de resultaten van Checo tegen.

Vooral in 2023 viel Pérez door de mand bij het Oostenrijkse team, toen hij voor het eerst een overduidelijk dominante auto had. Waar Max Verstappen race na race wist te winnen en in Qatar het kampioenschap al op wist te eisen, moest Pérez tot op het laatst strijden om überhaupt te tweede plaats in de ranglijst veilig te stellen. Dat zorgde voor veel druk en kritiek op Pérez.

Maar ook in 2024 gaat het nog niet van een leien dakje voor de Mexicaan. Waar hij het seizoen sterk begon - en in de eerste vier races drie keer op het podium wist te belanden - is zijn vorm helemaal weggezakt. In de laatste drie Grand Prix heeft Pérez slechts vier punten weten te scoren, waarbij hij in Monaco en Canada een uitvalbeurt achter zijn naam schreef.

Druk bij Red Bull

De teamgenoot van Max Verstappen laat nu weten dat hij inmiddels wel gewend is aan wat druk. Toch moet hij ook bekennen dat het er bij Red Bull nog wat heftiger aan toegaat dan bij andere teams. De Mexicaan wijst dan ook naar coureurs als Pierre Gasly en Alex Albon, die als teammaat van Verstappen onder de druk bezweken en werden weggestuurd.

"Er is altijd druk in de Formule 1, je moet niet vergeten dat we ons op het toppunt van de sport bevinden. Er is altijd druk, je moet altijd presteren onder alle omstandigheden, tijdens alle races. Dat is normaal", begint Pérez. "Maar bij Red Bull is het zeker een beetje veranderd. Er is een reden waarom veel coureurs het niet hebben overleefd, want de hoeveelheid druk en de hoeveelheid focus op jezelf is hier anders dan normaal. Ik heb het gevoel dat ze bij Red Bull anders meten dan bij anderen", aldus Pérez.

Horner zet druk op Pérez

Waar Checo dus van mening is dat er extra druk op zijn schouders is komen te staan, sinds zijn komst naar Red Bull Racing, liet teambaas Christian Horner na de Grand Prix van Canada zien dat dat inderdaad het geval was. Volgens de Brit moet Pérez snel gaan presteren, omdat het team twee auto's vooraan nodig heeft in de strijd met McLaren en Ferrari.

"Het was een verschrikkelijk weekend voor Checo en we hebben wederom schade opgelopen. Hij zal sterker terug moeten komen in Barcelona. Gelukkig had Ferrari een nachtmerrie, maar we hebben beide auto's nodig die punten scoren", aldus Horner.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties