F1 Nieuws

Lando Norris deelt flinke sneer uit aan Sergio Pérez

Lando Norris deelt flinke sneer uit aan Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Lando Norris deelt flinke sneer uit aan Sergio Pérez

Lando Norris deelt flinke sneer uit aan Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Volgens Lando Norris heeft Red Bull Racing een flink nadeel ten opzichte van McLaren en Ferrari. De concurrenten van het Oostenrijkse team hebben namelijk twee coureurs die ieder weekend op de top van hun kunnen presteren, waardoor zij telkens het maximaal aantal haalbare punten binnenhalen. Deze luxe heeft Red Bull niet, omdat Max Verstappen geen hulp krijgt van zijn teamgenoot in de strijd om het constructeurskampioenschap.

Ook in Imola werd weer pijnlijk duidelijk dat het verschil tussen Max Verstappen en Sergio Pérez onwijs groot is. Waar de Nederlander knap op pole position wist te eindigen en de race wist te winnen, terwijl hij in de beide sessies niet de snelste auto had, moest Sergio Pérez toezien hoe hij in Q2 van de kwalificatie al uitviel. Daarnaast kwam hij in de race niet verder dan een achtste plek, op bijna een volledige minuut van Max Verstappen.

Pérez zelf was van mening dat dat vooral te danken was aan de manier waarop Red Bull het weekend begonnen was én vanwege wat schade aan zijn bolide, maar volgens Lando Norris is dat onzin. Week in, week uit presteert Sergio Pérez op een lager niveau dan Verstappen en dat geeft McLaren en Ferrari een voordeel in de strijd om het constructeurskampioenschap. Dit omdat de concurrenten van Red Bull wél twee coureurs hebben die altijd vooraan meestrijden, waardoor zij telkens meer punten scoren.

Red Bull heeft een nadeel

In Monaco laat Norris weten dat McLaren, samen met Ferrari, coureurs heeft die altijd presteren. Dat kan niet gezegd worden van hun grootste concurrent. Daarmee deelt de Brit een flinke sneer uit aan Sergio Pérez.

"We weten dat we in de toekomst nog een paar stappen moeten zetten, maar als ons dat lukt, kunnen we gemakkelijk meekomen met sommige teams. Dit omdat wij [McLaren, red.], samen met Ferrari, op zijn minst twee auto's hebben die iedere sessie presteren. In zowel de race als de kwalificatie is dat het geval", begint Norris.

"Als je naar de anderen kijkt, hebben zij dat niet. Er is daar altijd iemand die een geweldige ronde rijdt en een prachtige race aflevert en de ander doet niet zo veel. Dat zorgt ervoor dat wij een voordeel hebben en altijd met twee auto's kunnen vechten, net als Ferrari op dit moment heeft. Als dat zo blijft, kunnen we zeker meedoen [om de constructeurstitel, red.]."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties