F1 Nieuws

Sergio Pérez heeft duidelijk bericht voor concurrenten Red Bull na mindere periode

Sergio Pérez heeft duidelijk bericht voor concurrenten Red Bull na mindere periode
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez heeft duidelijk bericht voor concurrenten Red Bull na mindere periode

Sergio Pérez heeft duidelijk bericht voor concurrenten Red Bull na mindere periode
Red Bull Content Pool

Red Bull-coureur Sergio Pérez heeft laten weten dat de concurrentie nog niet zo makkelijk langs Red Bull zal komen dit seizoen. Volgens de Mexicaan is zijn werkgever namelijk onwijs sterk en 'lastig te verslaan' gedurende een Formule 1-seizoen.

Voor Sergio Pérez verloopt het huidige seizoen nog niet geheel volgens plan, althans de laatste paar races niet. In de afgelopen zes races wist Pérez slechts 15 punten te verzamelen. Red Bull-teamgenoot Max Verstappen raapte er daarentegen 119 bij elkaar in hetzelfde aantal races. Het moet dus beter voor Pérez, iets wat hij zelf ook maar al te goed inziet.

Echter zorgt het team van McLaren momenteel voor de grote lastenpost voor Red Bull, meent Sergio Pérez. Het zaal daarom ook lastig worden om heel snel meer punten te behalen, omdat de MCL38 op veel circuits beter gaat dan de RB20: "McLaren presteert erg goed op veel verschillende soorten circuits. Ze zijn erg competitief, maar uiteraard zijn het allemaal erg kleine marges. Het ziet er beter uit voor ons als we ervoor kunnen zorgen dat we ons pakket maximaliseren. Het seizoen duurt nog lang, dus het is voor ons zaak om ons hoofd erbij te houden", trapt Pérez af.

Pérez waarschuwt concurrentie

Maar volgens Pérez moet de concurrentie Red Bull echter niet onderschatten, ondanks de mindere snelheid van de afgelopen paar races. McLaren - en in mindere mate Mercedes - mag dan de betere auto hebben gehad, het Oostenrijkse team is nog altijd de beste van het veld: "Red Bull is een heel sterk team en het wordt voor andere teams enorm lastig om ons te verslaan gedurende een seizoen. Dat komt doordat het niveau waarop wij presteren enorm hoog is. McLaren is momenteel het snellere team, maar de marges zijn zo dermate klein dat we alles weer kunnen omdraaien met één kleine update", voegt de Mexicaan toe.

Verstappen is 'mega grote uitdaging'

Tot slot richt Pérez zich tot zijn teamgenoot Verstappen. "Max presteert op een bizar hoog niveau. Als ik een andere teamgenoot zou hebben, dan zou alles er heel anders uitzien. Hij is nu al vier seizoenen lang mijn teamgenoot, dus dat is een mega grote uitdaging", aldus de Red Bull-coureur. Momenteel bedraagt het verschil in punten tussen Verstappen (P1) en Pérez (P5) in het rijderskampioenschap 108 punten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties