F1 Nieuws

Christian Horner weet reden voor overdreven reactie vanuit McLaren: 'Dat heeft hij nog nooit'

Christian Horner weet reden voor overdreven reactie vanuit McLaren: 'Dat heeft hij nog nooit'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Christian Horner weet reden voor overdreven reactie vanuit McLaren: 'Dat heeft hij nog nooit'

Christian Horner weet reden voor overdreven reactie vanuit McLaren: 'Dat heeft hij nog nooit'
Red Bull Content Pool

Vanuit McLaren is er de laatste dagen veel kritiek geuit op Red Bull Racing en hun manier van werken. CEO Zak Brown liet weten dat hij het inmiddels gewend is dat Red Bull niet volgens de regels speelt en teambaas Andrea Stella wist te melden dat Christian Horner in zijn ogen 'onherstelbare' uitspraken had gedaan na de Grand Prix van Oostenrijk.

Op de Red Bull Ring raakten Max Verstappen en Lando Norris elkaar, waarna er een ware mediastorm is ontstaan in de paddock. Bij Red Bull was men van mening dat het een race-incident was, waarbij juist Norris wat te agressief was, maar bij McLaren zagen ze Max Verstappen op illegale wijze verdedigen. Zak Brown en Andrea Stella zijn daar altijd nog kwaad over en de uitspraken van Christian Horner hebben dat niet beter gemaakt.

Na de race in Spielberg liet Horner namelijk weten dat hij Norris 'bewust' contact had gezocht met Verstappen, waardoor de Brit uiteindelijk uitviel. Toen Stella dit te horen kreeg, liet hij bij SiriusXM weten dat dat een schandalige uitspraak was van Horner.

"Ik denk dat dit soort uitspraken vrij onherstelbaar zijn en tot op zekere hoogte denk ik dat het spreekt voor de integriteit van de persoon die dat zei", aldus de Italiaan over Christian Horner. In Silverstone reageert de Red Bull-baas weer op de reactie van Stella.

Horner reageert

De Brit zei over zijn collega van McLaren dat het de eerste keer is dat hij op dit podium heeft gestaan en daarom dingen zegt waar hij later wellicht spijt van heeft, net als Norris dat had na zijn uitspraken richting Verstappen. Horner maakt zich dan ook niet al te druk om de woorden van Stella.

"Ik heb niet gehoord wat Andrea Stella zei, maar de stewards hebben werk gedaan. Ze geven straffen als ze vinden dat iemand iets fout heeft gedaan, en ze vonden dat Max duidelijk had bewogen, dus gaven ze hem een straf van 10 seconden. Maar natuurlijk lopen de emoties na een race altijd hoog op en ik kan me alleen maar voorstellen dat Andrea zich niet eerder in deze positie heeft bevonden, dus misschien liepen de emoties wel erg hoog op."

Overigens is Horner het niet eens met de straf die Verstappen ontvangen heeft: "Niet echt, het is hard racen tussen die twee. Je kunt zien dat ze er met z'n tweeën over hebben gesproken en het is duidelijk dat Lando een beetje gas heeft teruggenomen ten opzichte van zijn positie, wat begrijpelijk is door de emoties na de race. Ik weet zeker dat we in de tweede helft van het jaar nog meer harde races tussen de twee zullen zien, maar je leert ervan en je gaat verder."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties