F1 Nieuws

Lando Norris heeft vervelend bericht voor McLaren in strijd met Red Bull: 'Ik zeg dit niet graag...'

Lando Norris heeft vervelend bericht voor McLaren in strijd met Red Bull: 'Ik zeg dit niet graag...'
BSR Agency
F1 Nieuws

Lando Norris heeft vervelend bericht voor McLaren in strijd met Red Bull: 'Ik zeg dit niet graag...'

Lando Norris heeft vervelend bericht voor McLaren in strijd met Red Bull: 'Ik zeg dit niet graag...'
BSR Agency

Volgens Lando Norris heeft McLaren afgelopen weekend wéér een overwinning door het putje gegooid. Het team uit Woking heeft sinds de Grand Prix van Miami al de beste auto van het veld, maar heeft daar pas één keer van kunnen profiteren: in Miami zelf. Sindsdien hebben Ferrari, Red Bull of Mercedes ze telkens afgetroefd.

Dat gebeurde op Silverstone weer, waar McLaren op de eerste en tweede plaats lag toen het begon te regenen. De eerste fout die het team maakte was om Oscar Piastri niet op tijd naar binnen te halen. Ze lieten de Australiër een volledige ronde doorrijden, waardoor hij veel plekken verloor en uiteindelijk niet verder wist te komen dan een vierde plek. Maar ook bij Lando Norris zijn er strategische fouten gemaakt.

Zo werd Norris weer een ronde te lang buiten gehouden toen het al droog was en kreeg hij ook nog eens de verkeerde banden onder zijn auto geschroefd. Als McLaren iets scherper was geweest, had Norris zijn tweede overwinning kunnen pakken. Maar dat verhaal heeft de Brit de afgelopen weken al vaker gehoord. Hij geeft toe dat McLaren wederom de verkeerde beslissingen heeft genomen en dat wéér een overwinning gekost heeft.

"Ik heb dit de laatste tijd vaak gehoord, dus ik zeg het niet graag nog een keer. Maar ja, ik bedoel, er gingen zoveel dingen goed, maar we gooiden het [de overwinning, red.] weg in de laatste stop", zegt Norris, die van mening is dat McLaren hem een onmogelijke taak meegaf in de laatste stint.

"Ik kwam één ronde te laat in, maar ik denk ook niet dat het om die ronde ging. Ik denk dat zelfs als ik de perfecte ronde had gereden, onze beslissing om naar de softs te gaan de verkeerde was. Ik denk dat Lewis hoe dan ook zou hebben gewonnen. Twee beslissingen van onze kant hebben ons alles gekost. Dus, vooral hier, is dat behoorlijk teleurstellend", aldus de eenmalig GP-winnaar.

Norris ook teleurgesteld in zichzelf

Maar niet alleen McLaren krijgt ervan langs van Norris. De Brit, die vaak erg zelfkritisch is, was dat na afgelopen raceweekend ook. Volgens de goede vriend van Max Verstappen rijdt hij op dit moment niet op het niveau van zijn concurrenten, waardoor ze hem telkens kunnen verslaan. Daar moet hij de komende tijd aan gaan werken, vindt hijzelf.

"Ik ben behoorlijk teleurgesteld. Ik was niet echt goed bezig met strategische keuzes en pitstops. Ik weet niet echt wat ik moet zeggen. Er zijn zoveel dingen die goed zijn, maar ik rij races niet op de juiste manier of zoals ik zou moeten. Ik ben gewoon niet op het niveau dat ik zou moeten zijn. Ik presteer op dit moment gewoon niet op het niveau van anderen, maar ik moet eraan werken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties