F1 Nieuws

Sergio Pérez uit op revanche: 'Fabriek heeft aan de set-up gewerkt'

Sergio Pérez uit op revanche: 'Fabriek heeft aan de set-up gewerkt'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez uit op revanche: 'Fabriek heeft aan de set-up gewerkt'

Sergio Pérez uit op revanche: 'Fabriek heeft aan de set-up gewerkt'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez beleefde in Miami een zwaar weekend. De Mexicaan eindigde op de vierde plek en liep daarmee een podium mis. Met de torpedo in de eerste bocht van de race is dat in contrast misschien nog een prima resultaat, maar het is voor de tweede rijder van het team van Red Bull niet genoeg. De teamgenoot van Max Verstappen wil in Italië eerherstel.

De Grand Prix van Imola, die in zijn totaliteit de Formula 1 MSC Cruises Gran Premio Del Made In Italy E Dell'Emilia Romagna 2024 heet, is vooralsnog een succesvolle baan voor het team van Red Bull Racing. In 2022 won Verstappen er zijn tweede Grand Slam uit zijn carrière, waarvan hij er ondertussen vijf heeft. Met de huidige dominantie van de Nederlander wordt dit weekend een vergelijkbaar resultaat verwacht.

In Miami had Verstappen het echter wat zwaar en moest hij zijn meerdere erkennen in Lando Norris. Pérez had zoals eerder gezegd ook moeite, maar heeft wel actie ondernomen. "De fabriek heeft hard aan de set-up gewerkt, zodat we deze voor dit weekend kunnen optimaliseren. We moeten met het hele team de juiste beslissingen maken om in Imola het best mogelijke resultaat te behalen, zodat het beter gaat dan in Miami", aldus de Mexicaan.

Slecht weer niet uitgesloten

Maar het weer kan mogelijk roet in het eten gooien. De vrijdag en zaterdag blijft het naar alle waarschijnlijkheid droog, maar op zondag is er met 35 procent een vrij serieuze kans op een bui. Sergio Pérez hoopt zelf dat het droog blijft: "Imola kan altijd uitdagend weer met zich meebrengen. Dat maakt racen hier lastig. Onze tijd op de baan kan beperkt worden tijdens de vrije trainingen en het kan de kwalificatie enorm beïnvloeden. Ik hoop zelf meer op een droog weekend. Vooralsnog ziet het er goed uit op de vrijdag en zaterdag, dus hopelijk kunnen we op die dagen naar een goede uitgangspositie rijden voor zondag."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties