F1 Nieuws

Sergio Pérez verwacht Max Verstappen weer aan te kunnen vallen: 'We boeken goede vooruitgang'

Sergio Pérez verwacht Max Verstappen weer aan te kunnen vallen: 'We boeken goede vooruitgang'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez verwacht Max Verstappen weer aan te kunnen vallen: 'We boeken goede vooruitgang'

Sergio Pérez verwacht Max Verstappen weer aan te kunnen vallen: 'We boeken goede vooruitgang'
Red Bull Content Pool

Alhoewel het resultaat van Sergio Pérez tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië niet om over naar huis te schrijven was, heeft de Mexicaan het gevoel dat hij snel weer de aansluiting vindt bij de voorkant van het veld. Waar Mercedes, McLaren en Ferrari twee coureurs hebben die ieder weekend leveren, moet Max Verstappen het op dit moment allemaal alleen doen.

Dat zorgt ervoor dat Red Bull Racing de laatste paar races punten in heeft moeten leveren op hun concurrenten, maar lang zal dat niet meer duren. Pérez, die onder grote druk staat bij het Oostenrijkse team, laat nu weten dat hij vooruitgang aan het boeken is met zijn team. Ondanks het feit dat hij op Silverstone als zeventiende over de streep kwam, weet hij zeker dat hij binnenkort weer vooraan het veld te vinden is. Hij hoeft maar 'een paar tienden' te vinden en hij doet weer mee om de overwinningen.

"Ik probeer gewoon oplossingen te vinden", zei Pérez tegen RaceFans na de dramatische race in Engeland. "Ik denk dat we goede vooruitgang boeken. We staan op het punt om een paar tienden te vinden en dan zal ons leven er heel anders uitzien. Dan zijn we weer terug naar waar we aan het begin van het jaar stonden."

Christian Horner zet druk op Pérez

Maar waar Pérez dus van mening is dat hij binnenkort op het niveau van Verstappen zit - wat hem voor het laatst lukte tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan in 2023 - wil teambaas Christian Horner dat dat nú gebeurt. De Brit is zijn geduld aan het verliezen met de teamgenoot van Max, waarbij hij moet erkennen dat hij ook in Groot-Brittannië weer weinig positiefs zag in de race van Pérez.

"Dit weekend is niets echt zijn kant opgegaan. We namen een gok in de race. Hij startte op de harde band en maakte al vroeg in de race behoorlijke progressie. Het begon te regenen, hij lag toen op P15 of 16. We besloten toen om te gokken en de intermediates onder zijn auto te schroeven, net als Leclerc deed. Als het was gaan regenen, zou hij een held zijn geweest. Dat gebeurde niet, dus hadden we een extra stop en het tijdverlies door het gebruiken van de inters op een opdrogende baan kostte hem veel tijd. Er is dus duidelijk veel om naar te kijken dit weekend", begint Horner over het weekend van Checo.

Daarnaast waarschuwt de Red Bull-baas zijn coureur ook nog eens: "Hij weet dat het onhoudbaar is om geen punten te scoren. We moeten punten scoren en dat weet hij. Hij kent zijn rol en zijn doel en dus is niemand gretiger dan Checo om terug te komen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties