F1 Nieuws

Sergio Pérez wil Max Verstappen aftroeven in Miami: 'Veel geleerd in China'

Sergio Pérez wil Max Verstappen aftroeven in Miami: 'Veel geleerd in China'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez wil Max Verstappen aftroeven in Miami: 'Veel geleerd in China'

Sergio Pérez wil Max Verstappen aftroeven in Miami: 'Veel geleerd in China'
Red Bull Content Pool

Het doel voor Sergio Pérez, tijdens de Grand Prix van Miami, is duidelijk: hij wil als eerste over de finish komen. Het is inmiddels al meer dan een jaar geleden dat Pérez voor het laatst een race wist te winnen in de Formule 1 en de Mexicaan vindt het wel weer tijd worden voor een ander volkslied dan het Wilhelmus.

Vorig jaar, tijdens de Grand Prix van Miami, deelde Max Verstappen een flinke mentale tik uit aan Pérez. De Limburger startte de race als negende en wist, zonder hulp van een [virtual] safety car, voor Sergio Pérez over de streep te komen, terwijl zijn teamgenoot vanaf pole mocht beginnen. Verstappen liet op oude harde banden betere rondetijden noteren dan Pérez deed op zijn hagelnieuwe rubber, wat erin hakte bij Checo. Sinds dat moment had de Mexicaan het erg zwaar bij Red Bull Racing.

Maar nu is Pérez terug met veel vertrouwen, aangezien hij 2024 sterk begonnen is. Hij is drie keer als tweede geëindigd en wist in China een derde plaats over de streep te trekken. Hierdoor staat hij op de tweede plaats in het kampioenschap, met 25 punten achterstand op Max Verstappen - die wel een DNF achter zijn naam heeft. Pérez hoopt in Miami wederom goed voor de dag te komen en heeft stiekem hoop dat hij de overwinning van zijn teamgenoot af kan snoepen.

Speciale helm

Voor dit weekend heeft Pérez een speciale helm laten ontwerpen, waarbij hij alle Latijns-Amerikaanse landen eert. Dit omdat hij het gevoel heeft dat hij vanuit al die landen steunt krijgt en zich overal thuis voelt. Op die helm staat ook een alligator, hét dier van Floria, waar Miami ligt. Pérez hoopt dat hij, net als een alligator, gelijk beet heeft op de baan en de auto direct juist af kan stellen.

"Hopelijk hebben we dit weekend ook beet op de baan, de auto heeft zich de laatste tijd goed gevoeld en het heeft echt goed voor ons gepresteerd. Het is weer een Sprint-evenement, wat het erg lastig maakt om de set-up van de auto perfect te krijgen, maar we hebben in China veel geleerd over hoe we onze tijd kunnen maximaliseren", aldus Checo.

De Red Bull-coureur weet dat het een uitdagend weekend zal worden, maar hij heeft goede hoop dat hij aan het einde van de rit er met de overwinning vandoor gaat: "Het wordt weer een heet weekend in Miami, wat ons als coureurs fysiek voor uitdagingen stelt, maar we zullen alles wat ons wordt voorgeschoteld proberen te overwinnen en aan het langste eind te trekken."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties