F1 Nieuws

Sergio Pérez ziet de bui al hangen en vreest voor overstap Newey naar concurrent

Sergio Pérez ziet de bui al hangen en vreest voor overstap Newey naar concurrent
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez ziet de bui al hangen en vreest voor overstap Newey naar concurrent

Sergio Pérez ziet de bui al hangen en vreest voor overstap Newey naar concurrent
Red Bull Content Pool

Adrian Newey heeft besloten om Red Bull Racing per direct achter zich te laten en zich alleen nog maar te focussen op het hypercar-project van het Oostenrijkse concern. Dit zal de meesterontwerper blijven doen tot aan het eind van het eerste kwartaal van 2025, waarna hij vrij is om te gaan en staan waar hij wil. De kans is groot dat hij naar Ferrari vertrekt en volgens Sergio Pérez zal het Italiaanse team daar direct voordeel uit halen.

Wie er ook met Newey aan de haal gaat, is spekkoper. Dat weet Sergio Pérez als de beste, aangezien hij sinds 2021 samenwerkt met de Brit. Newey, die in zijn carrière 25 keer een kampioenschap wist te winnen met zijn creaties, is veel meer dan alleen een ontwerper. In de ogen van Pérez kan Newey op ieder vlak zijn invloed uitoefenen, omdat hij overal verstand van heeft en zijn knowhow goed kan delen met iedereen in het team.

De Mexicaan weet dan ook dat Newey een aanwinst voor ieder team zal zijn. Dat laat de zesvoudig Grand Prix-winnaar weten nadat bekend is geworden dat Red Bull Racing hun topontwerper kwijt gaat raken. De kans is groot dat Newey naar Ferrari vertrekt, al meent de Red Bull-CEO dat dat niet het geval is, maar als dat gebeurt, heeft Red Bull een probleem. Aldus Sergio Pérez.

"Ik neem aan dat hij overal waar hij gaat een onmiddellijke impact zal hebben. Hij is veel meer dan een ontwerper: hij kan strategieën en afstellingen beïnvloeden... Hij is duidelijk een sterke persoonlijkheid. dus waar hij ook gaat, hij zal een impact hebben", begint Pérez over Newey. "Ik moet eerlijk zeggen dat het niet ideaal is."

"Iemand als Adrian [Newey] is geweldig geweest voor ons team, voor onze organisatie. En hij is ook een heel goede vriend van mij, in de tijd die we samen hebben doorgebracht. Maar uiteindelijk zijn er momenten in het leven - ik denk dat hij wel 20 jaar bij Red Bull heeft doorgebracht. Ik denk dat hij waarschijnlijk iets anders wil gaan doen, en dat is normaal."

Red Bull blijft sterk

Maar ondanks het feit dat Pérez weet dat het verlies van Newey een grote impact gaat hebben, weet hij ook dat de rest van de organisatie goed genoeg is om succesvol te blijven, de komende jaren. Volgens Checo zijn de mensen die nu de leiding hebben over het ontwikkelen van de auto, geweldige talenten, en blijft het team ook in de toekomst onwijs sterk.

"Ik denk dat Red Bull zich op een geweldige plek bevindt, het heeft een zeer goede, zeer sterke organisatie met Pierre [Wache], met Enrico [Balbo] en met Ben [Waterhouse]. Ik denk dat je in het verleden hebt gezien dat grote teams door blijven gaan, zelfs als grote namen weggaan. Het gaat ook niet om één persoon in de organisatie. Het gaat om het hele team en ik denk dat Christian [Horner] geweldig werk heeft geleverd om het team klaar te stomen voor de toekomst."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties