F1 Nieuws

Teambaas Mclaren geeft duidelijkheid over mogelijke komst Adrian Newey

Teambaas Mclaren geeft duidelijkheid over mogelijke komst Adrian Newey
BSR Agency
F1 Nieuws

Teambaas Mclaren geeft duidelijkheid over mogelijke komst Adrian Newey

Teambaas Mclaren geeft duidelijkheid over mogelijke komst Adrian Newey
BSR Agency

Het lijkt erop dat de Amerikaanse Zak Brown, teambaas van Mclaren, niet zit te wachten op de komst van Adrian Newey. De ontwerper van de auto van Max Verstappen gaat het topteam van Red Bull na dit seizoen verlaten en het ziet ernaar uit dat bijna elk topteam geïnteresseerd is in Newey. Maar een terugkeer naar zijn oude team Mclaren lijkt er niet in te zitten.

In de Formule 1-podcast Beyond the Grid blikt Brown terug op de eerste overwinning van Lando Norris afgelopen weekend, de potentie van Oscar Piastri en ook een mogelijke komst van Newey naar Mclaren. Van 1998 tot en met 2005 ontwierp Newey de auto's van Mclaren.

Brown is blij met huidig Mclaren-team 

In de podcast van de Formule 1 laat Brown weten dat hij tevreden is over de huidige staf bij Mclaren en daarmee lijkt hij direct de komst van Newey uit te sluiten, aangezien hij met zijn huidige equipe verwacht mee te kunnen strijden om het kampioenschap: "Hij [Newey, red.] is overduidelijk de meest succesvolle ontwerper aller tijden. Maar ik ben heel erg blij met het team dat we hebben, het is fascinerend om te zien dat hij gaat vertrekken", aldus de Amerikaan.

Newey gaf al eerder aan dat hij even wil genieten van het leven met onder andere zijn vrouw. Maar Brown denkt niet dat Red Bull het laatste team van de Engelsman zal zijn. "Ik denk dat hij in de Formule 1 blijft, hij is dol op de sport. Ik denk dat hij zeker nog niet klaar is", zei Brown hierover.

De McLaren-baas sluit ook niet uit dat Newey naar een andere klasse gaat. De Amerikaan denkt dat Newey goed bij de IndyCar past, waar McLaren ook in actief is. "Veel mensen weten misschien niet dat hij ervaring heeft in IndyCar. Zijn relatie met Bobby Rahal is ontstaan bij Jaguar. Dus ik denk dat hij IndyCar wel interessant vindt. Wat ik met zekerheid kan zeggen, is dat hij nog niet klaar is met autosport", zo zei Brown.

Toekomst Newey

De kans is zeker aanwezig dat Newey naar een ander Formule 1-team gaat. De geruchten gaan rond dat hij al met Ferrari een meeting in Maranello heeft gehad en Lawrence Stroll (Aston Martin) zou maar liefst 200 miljoen euro over hebben voor de Brit. Ook teambaas van Williams James Vowles, heeft bevestigd dat hij met Newey heeft gesproken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties