F1 Nieuws

Adrian Newey reageert op wens Lewis Hamilton over komst naar Ferrari

Adrian Newey reageert op wens Lewis Hamilton over komst naar Ferrari
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Adrian Newey reageert op wens Lewis Hamilton over komst naar Ferrari

Adrian Newey reageert op wens Lewis Hamilton over komst naar Ferrari
Red Bull Content Pool

Sinds vorige week naar buiten kwam dat Adrian Newey het team van Red Bull zou verlaten, vallen de teams over elkaar heen om een kans te maken op de handtekening van de meesterontwerper. Ook Lewis Hamilton, die na dit seizoen vertrekt bij het team van Mercedes en zich aansluit bij Scuderia Ferrari, ziet de 65-jarige Brit maar al te graag neerstrijken in Maranello.

Adrian Newey vertrekt in het eerste kwartaal van 2025 bij het team van Red Bull, maar zal zich vanaf nu alleen nog maar bezig houden met de hypercar die het Oostenrijkse team aan het bouwen is. Sterker nog, de ontwerper is alle toegang tot de data van de RB20 ontzegd. Sinds zijn entree bij het team van Red Bull Racing wist de renstal zes contructeurstitels, zeven rijderskampioenschappen en 117 Grand Prix's te winnen.

Wens Hamilton

"Het zou een absoluut privilege zijn om met Newey samen te mogen werken, hij zou een geweldige toevoeging zijn", zei Lewis Hamilton vorige week. De zevenvoudig wereldkampioen geeft aan dat de F1-goeroe bovenaan zijn lijstje staat van mensen die hij graag bij de Scuderia ziet aansluiten.

Newey heeft hier nu op gereageerd, na eerder al aangegeven te hebben dat hij 'enigszins spijt' heeft dat hij Ferrari niet op zijn cv heeft staan. Ook geeft hij toe dat het hem 'waanzinnig' zou lijken om samen met Hamilton te werken. Wanneer Sky Sports vraagt om een reactie op de woorden van Lewis, is de ontwerper een stuk genuanceerder. "Het is heel aardig van Lewis, ik ben geflatteerd. Maar op het moment neem ik even rust. Daarna zien we wel", aldus Newey.

Regelwijzigingen

Met de regelwijzigingen in 2026 is het nog maar de vraag of Newey zin heeft in het herschrijven van een winnende auto, maar daar blijkt hij juist naar vooruit te kijken. "Ik hou van veranderingen in de reglementen. De aanstaande veranderingen zijn de grootste sinds 1983, toen er platte vloeren onder de auto's moesten komen. Ik haal veel plezier uit het onderzoeken van de mogelijkheden", sluit de meesterontwerper af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties