F1 Nieuws

Technisch directeur Mercedes in de ban van mogelijke opvolger Lewis Hamilton

Technisch directeur Mercedes in de ban van mogelijke opvolger Lewis Hamilton
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Technisch directeur Mercedes in de ban van mogelijke opvolger Lewis Hamilton

Technisch directeur Mercedes in de ban van mogelijke opvolger Lewis Hamilton
DPPI/BSR Agency

Met het vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari is het team van Mercedes gedwongen om een waardige opvolger te zoeken. Nu wordt er niet alleen op de huidige grid gespeurd naar een mogelijke kandidaat voor het stoeltje van de 39-jarige Engelsman, maar ook andere raceklassen zijn in het vizier. Andrea Kimi Antonelli is daarbij een van de coureurs die het meest nauwlettend in de gaten wordt gehouden en hij blijkt het team van Mercedes al positief verrast te hebben.

Hoewel Toto Wolff het brandende verlangen heeft om Max Verstappen los te weken bij het team van Red Bull Racing, zal de Oostenrijkse teambaas zich moeten beseffen dat dit komend jaar naar alle waarschijnlijkheid nog geen optie zal zijn. Daarom wordt het zeventienjarige talent Andrea Kimi Antonelli door velen beschouwd als de opvolger van Sir Lewis. De jonge coureur rijdt op dit moment in de Formule 2, maar heeft wel al meerdere keren mogen testen in een Mercedes.

In twee privésessies op de Red Bull Ring en Imola liet de jonge Italiaan zijn klasse al gauw doorschemeren, zo hoorde ook technisch directeur James Alisson. "Ik heb met veel plezier geluisterd naar de feedback van de collega's die al met Andrea hebben samengewerkt. Hij is gewoon heel, heel snel. Maar daarnaast heeft hij veel enthousiasme en is zijn pace erg consistent", begint Alisson.

"Hij is pas recent voor het eerst in een Formule 1-wagen gestapt, maar na twee rondes leek het al alsof hij al jaren meedoet. Hij benaderde deze generatie auto's, de auto's met grondeffect, met een open mind. Hij voelt dezelfde dingen die je van hem zou verwachten", vervolgt hij.

Niet 'vervuild' door vorige auto's

Een van de voordelen van Antonelli is volgens Alisson dat hij niet in de vorige generatie auto's heeft meegereden, Zijn gebrek aan ervaring noemt hij een kracht. "Hij is niet 'vervuild' door de vorige auto's, dus hij benadert ze gewoon zoals ze zijn en vertelt de krachten en zwaktes van de auto aan de medewerkers, zodat ze dat kunnen verbeteren. Hij ziet er heel talentvol uit", sluit Alisson af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties