F1 Nieuws

Technisch probleem voor Max Verstappen in China zorgt voor verbaasde gezichten

Technisch probleem voor Max Verstappen in China zorgt voor verbaasde gezichten
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Technisch probleem voor Max Verstappen in China zorgt voor verbaasde gezichten

Technisch probleem voor Max Verstappen in China zorgt voor verbaasde gezichten
Red Bull Content Pool

Max Verstappen wist de Sprint in China op dominante wijze te winnen. Met name na zijn inhaalactie op Lewis Hamilton in ronde 9 zette Verstappen grote passen. Na een mindere Sprint Qualifying dus geen problemen meer voor Verstappen, maar na de Sprint was er toch nog een klein probleempje voor de Nederlander.

Verstappen begon het raceweekend in China redelijk. Echter, doordat het om een Sprintweekend gaat, hebben de coureurs en teams maar één training om de juiste afstelling voor hun auto te vinden. Weinig tijd dus om een auto af te stellen op veranderende weersomstandigheden.

Dat werd goed duidelijk tijdens de Sprint Qualifiying. Verstappen kreeg namelijk geen temperatuur in zijn banden en kwam daardoor grip tekort om een aanval te doen op de pole position-tijd van McLaren-coureur Lando Norris. Verstappen moest het uiteindelijk doen met een vierde plaats voor de Sprint.

Sprintoverwinning Verstappen

In die race wist Verstappen na enige tijd problemen te hebben gehad met zijn bandentemperatuur en batterij vrij makkelijk langs de concurrentie te komen. In ronde 9 nam hij de leiding over van Mercedes-coureur Lewis Hamilton en uiteindelijk won hij de race met een voorsprong van maar liefst dertien seconden. Tijdens de Sprint was Verstappen ruim een seconde sneller dan de coureurs achter hem.

Verstappen had dus orde op zaken gesteld en was zijn eerdere problemen de baas gebleven. Toch was het nog niet helemaal over met de problemen van Verstappen.

Technisch malheur

Na afloop van de Sprint worden de top drie coureurs geïnterviewd en dus mocht ook Verstappen zijn verhaal doen. De kijkers thuis kregen echter nauwelijks iets mee van Verstappens kijk op de Sprint, omdat zijn microfoon amper werkte. Uiteindelijk kreeg Verstappen een nieuwe microfoon onder zijn neus geschoven en kon hij zijn verhaal afmaken.

Online reageerden fans opmerkelijk op het akkefietje van Verstappen na afloop van de Sprint. "Zelfs de microfoon is klaar met Verstappens overwinningen", schreef een fan. "Technische problemen tijdens het Verstappen-interview zijn zo grappig. Hij heeft hier meer problemen dan hij tijdens de Sprint had", liet een andere fan optekenen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties