F1 Nieuws

Ted Kravitz geeft Lewis Hamilton gelijk en denkt aan onderzoek naar RB19

Ted Kravitz geeft Lewis Hamilton gelijk en denkt aan onderzoek naar RB19
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ted Kravitz geeft Lewis Hamilton gelijk en denkt aan onderzoek naar RB19

Ted Kravitz geeft Lewis Hamilton gelijk en denkt aan onderzoek naar RB19
Red Bull Content Pool

Volgens Lewis Hamilton is de Red Bull Racing RB19 de meest dominante auto die ooit in de Formule 1 gereden heeft. Sky Sports-verslaggever Ted Kravitz is het helemaal eens met de Brit en laat ook direct weten waarom.

Na de Grand Prix van Saoedi-Arabië moest Lewis Hamilton even bijkomen van wat hij net had gezien. Max Verstappen haalde hem met het speelse gemak in en reed daarna ook snel weg van de zevenvoudig wereldkampioen.

In gesprek met The-Race liet Hamilton al weten dat de RB19 de beste auto in de geschiedenis van de Formule 1 is, zeker als je hem vergelijkt met de andere auto's van dit veld. Ted Kravitz is het helemaal eens met Hamilton en denkt dat de Formule 1-teams vragen gaan stellen over de RB19 in Australië.

"Ten eerste: het is de meest dominante auto, Lewis Hamilton heeft gelijk. Ten tweede: wat hij bedoelde was dat Max Verstappen hem zo makkelijk voorbij ging op het rechte stuk, terwijl hij pas net zijn DRS open had", begint Kravitz op Sky Sports.

"Wat Lewis zegt is dat hij nog nooit iemand heeft gezien die zoveel snelheid erbij krijgt door zijn DRS te openen. Hij snapt niet hoe dat mogelijk is", gaat de Brit verder.

Teams kijken met interesse naar Red Bull

Volgens Kravitz zullen er in Australië veel ogen gericht zijn op de RB19. Teams zullen willen weten waarom de Red Bull-bolide zoveel sneller is dan de rest, vooral op de rechte stukken.

Als Verstappen of Pérez hun DRS openzetten, kunnen ze absurde snelheden behalen. In Jeddah ging Verstappen dertig (!) kilometer per uur harder dan George Russell. Kravitz denkt dat dit misschien te maken heeft met de vleugel of vloer van de RB19.

"Er is veel technische intrige in de RB19. Veel mensen zullen naar de Red Bull kijken en zeggen: 'Hoe kunnen zij op het rechte stuk bijna 20 kilometer per uur winnen ten opzichte van ons?'".

"Doen ze iets met de achtervleugel, wat ook de vloer en de rest van de aerodynamica beïnvloed? Dat zal zeker onderzocht worden door de teams als we in Australië aankomen", aldus Kravitz.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties