F1 Nieuws

Toto Wolff deelt denkwijze Lewis Hamilton over Red Bull niet

Toto Wolff deelt denkwijze Lewis Hamilton over Red Bull niet
XPB/Press Association Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff deelt denkwijze Lewis Hamilton over Red Bull niet

Toto Wolff deelt denkwijze Lewis Hamilton over Red Bull niet
XPB/Press Association Images/BSR Agency

Mercedes-teambaas Toto Wolff houdt er een andere zienswijze dan Lewis Hamilton op na als het gaat om de mogelijkheid om Red Bull te verslaan. Hamilton denkt namelijk dat Red Bull tot en met 2026 buiten bereik zal zijn voor de concurrentie, terwijl Wolff dat heel anders ziet.

In 2023 heeft het Duitse team moeten toezien hoe Max Verstappen en Red Bull Racing dominant naar beide titels gingen. Er was in de strijd voor zowel coureurs als constructeurs geen enkele strijd en dat baart Lewis Hamilton best zorgen. Zeker als hij bedenkt dat Red Bull al een flinke tijd geen updates meer mee heeft genomen.

Red Bull buiten bereik?

Na afloop van de Grand Prix van Brazilië zag Lewis Hamilton het dan ook even helemaal niet meer zitten. De zevenvoudig wereldkampioen uit Stevenage liet immers weten dat hij niet denkt dat Red Bull voor de ingang van de nieuwe reglementen in 2026 kan worden gepasseerd door de concurrentie. Volgens Hamilton moet men rekening houden met een dominante Verstappen in 2024 en 2025.

Maar Mercedes-baas Toto Wolff is het daar echter mee oneens. Volgens de Oostenrijker is Red Bull momenteel inderdaad de toonaangevende kracht in de Formule 1, maar kan de concurrentie daar wel degelijk verandering in brengen voor de nieuwe regels van 2026.

Cyclus doorbreken

"We doen er alles aan om de cyclus van te doorbreken. Eerst was het Ferrari die vijf kampioenschappen op rij pakte en daarna was het Red Bull dat domineerde. Vervolgens waren wij aan de beurt voor acht seizoenen en nu heeft Red Bull weer twee achtereenvolgende titels gepakt met de beste coureur in de auto", begint Wolff bij Bloomberg.

"In de fabriek en op het circuit geven we alles om met de best mogelijke uitvoering van onze auto op de proppen te komen. De nieuwe reglementen worden in 2026 ingevoerd, maar het is aan ons de taak om al voor die tijd weer competitief te zijn", aldus Wolff.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties