F1 Nieuws

Toto Wolff: denkwijze Helmut Marko heeft 'geen plaats in F1'

Toto Wolff: denkwijze Helmut Marko heeft 'geen plaats in F1'
©Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Toto Wolff: denkwijze Helmut Marko heeft 'geen plaats in F1'

Toto Wolff: denkwijze Helmut Marko heeft 'geen plaats in F1'
©Mercedes F1 Media

Voor Toto Wolff is het bijna niet te geloven dat Helmut Marko, adviseur van Red Bull Racing, op een racistische wijze over Sergio Pérez heeft gesproken. Na de Grand Prix van Italië liet de Oostenrijker weten dat we niet te veel van Pérez mochten verwachten in gevecht met Max Verstappen.

Niet omdat Pérez een mindere coureur was dan de Nederlander, maar vanwege zijn afkomst. Pérez zou zich niet een heel jaar kunnen concentreren, zoals Vettel of Verstappen dat wel konden, omdat hij uit Zuid-Amerika komt.

Ten eerste was deze uitspraak onjuist door het feit dat Mexico in Noord-Amerika ligt, maar het was ook racistisch en discriminerend. Sergio Pérez heeft inmiddels de excuses van Marko geaccepteerd en Günther Steiner, teambaas van Haas, probeerde er nog een grapje over te maken, maar dat kon Toto Wolff totaal niet waarderen.

"Ik heb het zelf niet gehoord, dus ik weet niet hoe hij het in het Duits heeft gezegd. Ik heb het alleen gelezen, dus misschien klinkt het in de vertaling heel anders. Maar ik denk dat het is wat het is en dat ze er goed mee omgaan. Ik was vooral verrast om te horen dat Mexico in Zuid-Amerika ligt", glimlacht Steiner in Singapore volgens Autosport.com.

Maar zijn collega-teambaas bij Mercedes, Toto Wolff, had geen glimlach op zijn gezicht. De baas van de rivalen van Red Bull Racing was erg teleurgesteld in de reactie van zowel Marko als Günther Steiner.

"We kunnen nu wel lachen over Zuid-Amerika, maar dit is niet om te lachen", klinkt Wolff kwaad. "Het gaat er niet alleen om hoe het is gezegd, het gaat om de gedachte erachter. Dat je überhaupt dit soort dingen bedenkt, dat heeft geen plaats in de F1."

Meer diversiteit nodig

Volgens Wolff zorgt deze uitspraak van Helmut Marko ervoor dat alle acties van de Formule 1 om meer diversiteit te krijgen, teniet worden gedaan.

"Dit is iets dat in het verleden nooit gezegd had mogen worden en zeker niet in het heden en in de toekomst. We weten allemaal dat er meer diversiteit nodig is in de F1 en de teams doen hun best om een klimaat te creëeren waarin dat mogelijk is. En natuurlijk schijnen uitspraken als deze niet het licht op de F1 dat de F1 verdient voor alle activiteiten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties