F1 Nieuws

Toto Wolff geeft Lewis Hamilton en George Russell hoop in aanloop naar GP Australië

Toto Wolff geeft Lewis Hamilton en George Russell hoop in aanloop naar GP Australië
HOCH ZWEI/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff geeft Lewis Hamilton en George Russell hoop in aanloop naar GP Australië

Toto Wolff geeft Lewis Hamilton en George Russell hoop in aanloop naar GP Australië
HOCH ZWEI/BSR Agency

Volgens Toto Wolff zou Mercedes in Australië weleens een stuk beter voor de dag kunnen komen dan het deed in Bahrein en Saoedi-Arabië. Tijdens de eerste twee races van 2024 konden Lewis Hamilton en George Russell niet strijden om de plekken op het podium, omdat de W15 niet aan de verwachtingen voldeed.

Tijdens de wintertest voorafgaand aan het nieuwe seizoen was er een grote glimlach te zien op het gezicht van James Allison, de technisch directeur van Mercedes. Volgens de Brit had het team uit Brackley eindelijk weer een auto gebouwd waarmee Hamilton en Russell konden strijden aan de voorkant van het veld, maar toen het raceweekend in Bahrein van start ging, verliet de glimlach het gezicht van Allison vrij snel.

Het bleek dat de W15 helemaal niet zo competitief was als gehoopt, maar volgens Wolff en de zijnen kwam dat door een probleem met de motorkoeling. Daardoor verloor het team zes tienden ten opzichte van Max Verstappen. Zonder dat probleem hadden Russell en Hamilton gewoon meegedaan om de podiumplaatsen. In Jeddah werd de motor niet meer te heet, maar nu was er een ander probleem: in de hogesnelheidsbochten was de Mercedes simpelweg niet snel genoeg.

In sector 1 verloren Hamilton en Russell acht tienden ten opzichte van de concurrentie, waardoor het onmogelijk was om een goed resultaat te scoren. Maar dit moet allemaal gaan veranderen in Melbourne, meent Toto Wolff. Het team heeft geleerd van de gemaakte fouten in Bahrein en Jeddah en hoopt dit recht te zetten in Australië.

"Sinds Jeddah hebben we hard gewerkt om verder te bouwen op de lessen van de eerste twee races. Het is bemoedigend om het potentieel van de W15 te zien, maar er zijn ook duidelijke verbeterpunten. We zagen er competitief uit in bochten met lage en gemiddelde snelheid, maar tot nu toe was de hoge snelheid een zwak punt. We hebben hard gewerkt om te begrijpen waarom onze prestaties niet aan onze verwachtingen voldeden. Dat verbeteren is een belangrijk aandachtspunt", aldus de Mercedes-baas.

Wolff heeft vertrouwen

Dat Mercedes in Australië beter voor de dag gaat komen dan ze in de eerste twee races van 2024 deden, is een gegeven voor de Oostenrijker. Volgens Wolff geeft het Albert Park Street Circuit Mercedes een mooie kans om zichzelf te revancheren na de mindere start van het seizoen.

"Omdat het achtervolgende peloton zo dicht op elkaar zit, is het belangrijk om elk weekend het maximale uit de auto te halen. Albert Park geeft ons nog een kans om te laten zien wat we kunnen. Het is een geweldig circuit in een geweldige stad, met gepassioneerde en luidruchtige fans, en we kijken ernaar uit om terug te keren", zo sluit Wolff af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties