F1 Nieuws

Mercedes geeft reden voor achterstand op Red Bull: 'Dat is het grote probleem'

Mercedes geeft reden voor achterstand op Red Bull: 'Dat is het grote probleem'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Mercedes geeft reden voor achterstand op Red Bull: 'Dat is het grote probleem'

Mercedes geeft reden voor achterstand op Red Bull: 'Dat is het grote probleem'
Mercedes F1 Media

Het team van Mercedes hoopt dat het het "grote probleem" van tijdens de race in Jeddah kan oplossen tijdens het raceweekend in Australië. Volgens Mercedes-topman Andrew Shovlin zijn er namelijk veel dezelfde bochten in Jeddah en Melbourne en leent het Australische circuit zich daarom goed om aantal zaken uit te proberen.

Voor Mercedes moest 2024 het seizoen worden waarin er weer kon worden gestreden om de bovenste posities op de grid. Tot op heden moet Mercedes het echter doen met plaatsen buiten het podium. Met name in Saoedi-Arabië werd afgelopen raceweekend duidelijk waarom dat het geval is: de W15 komt een hoop snelheid tekort op de concurrentie in de snelle bochten.

Zwakte W15

Richting het einde van de race verloor Lewis Hamilton bijvoorbeeld meer dan zeven tienden op McLaren-coureur Lando Norris in de eerste sector.

Naarmate de ronde vorderde, kwam Hamilton weer dichterbij aan zijn landgenoot, maar toch is een dermate groot verschil in de snelle bochten geen fijn idee voor Mercedes. Ook Shovlin ziet in dat het beter moet op dat vlak.

"Het zijn een paar dingen. Eén ervan was dat de balans niet geweldig was in Jeddah. In de snelle bochten zijn de muren niet ver weg, dus dat zijn de bochten waarin de coureur veel vertrouwen wil hebben. Vaak gingen we daar met overstuur in en moesten de coureurs echt op de banden leunen. Je kunt je wel voorstellen hoe verontrustend dat was voor onze rijders," begint Shovlin.

Ander probleem voor Mercedes

Vervolgens gaat Shovlin verder in op een ander probleem van Mercedes in Jeddah. "Dat was een factor in de kwalificatie en de race. In de kwalificatie hadden we ook een beetje last van het stuiteren van de auto. In de race was dat stukken minder een probleem. Er zit meer brandstof in de auto. Je gaat iets langzamer. En dat leek zich te kalmeren tijdens de race. Het grote probleem is dat we daar niet echt genoeg grip hebben.

Oplossing zoeken

Shovlin geeft aan dat de Grand Prix van Australië een weekend wordt waarin Mercedes deze zwaktes beter kan leren begrijpen. "Dat is dus een van de dingen waar we deze week hard aan zullen gaan werken, want Melbourne heeft vrijwel dezelfde bochten (als Jeddah, red.). Dus we werken er hard aan om te begrijpen waarom we niet de grip lijken te hebben die sommige van onze naaste concurrenten wél hebben," aldus de Mercedes-topman.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties